Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Bästa tipset före loppet!

Publicerat: 2015-05-11   |  Hillevi Wahl

När jag springer femtio lopp såhär över hela Sverige så får jag ofta frågan om mina bästa tips inför ett lopp. Och det finns såklart många. Gå inte ut för hårt i början. Kör på glädje. Glöm prestationsångesten hemma. Och så vidare. Men det bästa tipset hörde jag från min Vårruset-kompis Blossom Tainton Lindquist (http://blossomtainton.com). Hon har ju varit med i den här svängen i tjugo år och sett och hört det mesta.
”Gör ingenting innan ett lopp som du aldrig gjort förut!”

Så sa hon.

Och det är helt rätt. Det gäller allting:

1. Ät ingenting innan ett lopp som du aldrig har ätit förut. Magen vill ha det den är van vid. Börja inte trixa och krångla för att du läst eller hört om någon bra müslibar eller någon energidryck. Eller ännu värre: Smörgåstårta! Det åt jag före ett av mina Vårrusetlopp – och det kan jag säga, att det var ingen bra idé. Det var som att springa med en femkiloshantel i magen.

2. Har du inte tränat eller sprungit före loppet – så stick inte ut och kör en tuff träningsrunda dagarna innan.  Det är bara dumt.  Då kommer du vara toksliten och ha träningsvärk överallt. Bättre då att vila sig i form. Jobba med den kropp du har.

3. Spring inte i sprillans nya skor eller kläder. Testkör all utrustning före ett lopp. Spring minst fem kilometer i alla kläder så du vet att du slipper skavsår eller blåsor av skorna - och att byxorna sitter uppe. Skavsår är en sådan enorm motivationsdödare, då kanske du aldrig springer ett lopp igen. Hellre då att springa i gamla slitna skor som du vet att du inte får ont av. Själv springer jag märkligt nog i min 12-årings gamla avlagda Asics som hunden till och med har tuggat på! Det var en nödlösning inför halvmaran i Prag när jag plötsligt insåg att jag inte hade några asfaltsskor. Och nu tänker jag att kan jag springa en halvmara i de dojjorna så klarar jag nog fem kilometer med Vårruset i dem också.