Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl testar bodyflight Stockholm med familjen Bild: Bodyflight Stockholm

Bodyflight – roligaste vi varit med om!

Publicerat: 2016-01-16   |  Hillevi Wahl

Jag tror mycket på att ta med barnen på äventyr. Men också att man måste ta sig utanför sin egen komfortzon ibland. För att få igång det där pirret i magen och hjärtat.
Så när vi blev inbjudna på att testa Bodyflight Stockholm, i världens högsta och snabbaste vindtunnel, så tackade vi ja på stående fot. Jag, tolvåringen och tioåringen skulle få flyga. Sjuåringen fick frågan – det är treårsgräns – men tackade nej. Det räckte bra med att få titta på.

Först fick vi en genomgång av instruktör Axel Salomonsson. Han var lugn och pedagogisk och jämförde upplevelsen med att surfa i vindtunneln som när man sträcker ut handen genom ett bilfönster när man kör. Man kan surfa med handen på luften, nästan dansa. Det är likadant när man flyger, sa han.

Fast lite svårare, skulle det visa sig.

Vi fick veta hur vi skulle stå i dörren till lufttrumman, hur vi skulle dyka in i luftströmmarna, hur vi skulle ligga i luften och vilka tecken han skulle ge med fingrarna.
Därefter var det dags att ta på full skyddsutrustning:
Varsin overall med handtag på (som instruktören, kunde ta tag i så vi inte flög head-on in i glaset.) Därefter trycktes det in något helt märkligt öronbedövande öronproppar, för oljudets skull. Skyddsglasögon skulle sluta till tätt, tätt. Och så hjälm ovanpå det. Samt oömma skor.
Vi såg ut som förväntansfulla fallskärmshoppare utan fallskärm.

Tioårige Movitz ställde sig längst fram i ledet. Han var ivrigast. Totalt orädd. Vi hade sett hur instruktörerna flög som fåglar upp och ner i den enormt höga vindtunneln. Bara från gallret ner till tunnelgolvet var det 15 meter. Men det hade inte skrämt någon det minsta. Movitz kastade sig ut i luftströmmen och följde alla instruktioner. Jag var så himla imponerad. En minut fick varje flygare vara inne, i taget. När han kom ut var ögonen stora som tefat, han såg helt tagen ut. Och visade med munnen något som jag inte fattade först.
Men ganska snart fattade jag, när det var min tur. Jag ställde mig i dörren och HERREMINJE vad mycket luft det kom in i munnen och näsan. Det var som jag först inte kunde andas för det var för mycket luft. Allt fladdrade, munnen kinderna, näsan.
”Bara jag inte får näsblod!”, tänkte jag.
Det fick jag såklart inte. Men det våldsamma fladdret i munhålan är kanske inte så konstigt när man betänker att det faktiskt är som att kasta sig ut från ett flygplan. I vindtunneln simuleras frifallshastigheter mellan 200-300 km/h.

Jag försökte stänga munnen och hålla mig lugn och andas normalt. Samtidigt som jag tittade intensivt på instruktören för att fatta vad han menade. Jag var smidig som ett kylskåp. Jag envisades tydligen, det fattade jag inte själv, med att ha armarna för långt bak. Dem ska man ha långt fram, nästan som om man dyker ner i vattnet med ett magplask. Mina ben var det lite bättre med. Men målet är att ha någon form av balans mellan framkropp och bakkropp. Det tror jag bara jag lyckades uppnå i några sekunder här och där när jag fick snurra runt och sväva lite.

Tolvårige Elliot, däremot, hade koll på allt det där från början, för han hade minsann pluggat in allt på Youtube. Jag borde ha tittat mer på Youtube, insåg jag när han kastade sig in efter mig och bara flög som en fågel.
Vilka barn jag har! Och vad roligt det var! Adrenalinet pumpade i kroppen och nästa gång jag fick flyga hade jag i alla fall lite bättre koll och när min minut återigen var slut så ville jag bara flyga mer och mer och mer.
”Det här var nog det roligaste jag har gjort i hela mitt liv!”, sa Elliot.

”Det var väldigt spännande – kolla på filmen så får ni se”, sa Movitz.
Ja, gör det!
Elliot har också lagt upp sin egen film på Youtube. Den kan ni se här.
https://www.youtube.com/watch?v=oKbak2bkKoY

Här nedan ser ni min film.Lite kul fakta:

  • Bodyflight Stockholm ligger i gamla Prippsbryggeriet i Bromma.
  • De har världens högsta och snabbaste vindtunnel.
  • Bodyflight Stockholm startades av två fallskärmshoppare som ville kunna flyga i vindtunnel på hemmaplan.
  • Instruktörerna över fallskärmshoppsformationer och halsbrytande konster varje dag i tunneln.
  • Ett prova-på-paket kostar 695 kronor och är en toppenpresent till en kompis eller partner, eller skriva upp på sin egen önskelista.
  • All info hittar ni här på http://bodyflight.se