Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Bild: YouTube

Cliff tog ut löständerna – och vann ultramaraton

Publicerat: 2016-04-25   |  Hillevi Wahl

De sista kilometerna på Womens Health Half Marathon i helgen stapplade jag mest fram. Framåtlutandes. Benen var stela och jag var trött. Men jag tänkte på Cliff Young och fnissade lite åt att jag förmodligen såg ut som honom och fortsatte stappla framåt, halvlutandes.

För ni har väl hört om Cliff Young? Löparlegenden? Inte? Då måste jag berätta:

Det var en gång en man vid Cliff Young. Han var 61 år och hade aldrig sprungit ett lopp förut. Än mindre ett ultramarathon. Faktum är att han bara hade sprungit efter sina får på gården.
”När stormen kommer måste jag springa runt och valla in fåren”, sa Cliff Young.
Nu stod han på startlinjen tillsammans med andra vältränade löpare som nu skulle ställa upp i det första ultramaratonet mellan Sydney och Melbourne i Australien. Året var 1983. Sträckan de hade framför sig var 875 kilometer.
De andra, de hade löparkläder och snajdiga skor.
Cliff Young hade fårfarmsoverall och stövlar.
Alla skakade på huvudet. Hur skulle det här gå?
Cliff Young tog ut löständerna
”De är bara i vägen när jag springer”, sa han.

Pang. Starten gick. Och de snabba i snajdiga springskor kutade iväg. Cliff Young sprang knappt. Han snubblade liksom fram, framåtlutad, skubbade, skulle min gamla farmor sagt. Han hade en väldigt egen stil. Och det gick inte fort.
Efter 18 timmar var det mörkt. Då lade sig de snabba snajdiga att vila. För det var så man sprang ett ultramarathon. Man sprang så fort man kunde i arton timmar. Sedan sov man sex timmar. Sedan sprang man igen.
Men det visste inte Cliff Young. För han hade aldrig sprungit ett ultramarathon förut. Han hade bara anmält sig för att han tyckte det verkade kul.
Så efter arton timmar fortsatte han bara att skyffla sig framåt i stövlarna, framåtlutad, seg och långsam. Genom mörkret. Det bekom honom inte alls. Han var van vid att springa in får och andra boskap i mörker, ibland i storm, tre dygn i sträck. Han gjorde bara precis som han brukade, när han sprang in fåren.

Gissa vem som vann loppet?
Exakt. Cliff Young. Och han satte ett nytt världsrekord. Efter fem dygn, femton timmar och fyra minuter nådde han målet långt före alla andra. Och fick 10 000 dollar i prispengar. Men de ville han inte ha.
”Det finns så många andra som har varit duktiga”, sa han. Och delade ut pengarna till de andra löparna. Han behöll ingenting själv. Men han fick folkets kärlek.

Ibland känner jag mig lite som Cliff Young. Speciellt när jag springer långt och långsamt och ser de som springer sönder sig långt innan de når mållinjen. Man behöver inte springa fort. Man behöver bara skubba runt och komma i mål.
”You just have to keep going”, sa Cliff Young.