Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Bild från Icebug Xperience. Tufft - men så vackert! Gött för själen. Bild: Hillevi Wahl

Dagens tips på nationella anhörigdagen

Publicerat: 2015-10-06   |  Hillevi Wahl

Hej. I dag är det nationella anhörigdagen. En rätt fin dag. Men den kan kännas rätt kämpig också. Vi är alla anhöriga. På gott och ont. Vi är flockdjur och är beroende av varandra. Har vi dessutom någon anhörig som är beroende av mat, alkohol, spel, sex eller något annat så kan vi bli medberoende.
Ibland känns allt som en enda sörja. Var slutar jag och var börjar den andra personen?

Det är samma sak med psykisk ohälsa. Om någon mår dåligt, är deprimerad, bipolär, har ätstörningar eller har adhd eller vad man nu har. Eller om man har föräldrar som kommer från ett krig. Som barn får man tidigt kanske lära sig att ”det här pratar vi inte om”. Men samma förhållningssätt gäller: Mår mamma bra så är jag glad, är pappa ledsen så är jag ledsen.
Ibland är det som om man inte hade några egna känslor eller en egen själ – man är så beroende av hur den där andra personen mår.

Det är viktigt att veta att det här är jättevanligt. Tre av fyra personer har egen erfarenhet eller har någon anhörig som har erfarenhet av psykisk ohälsa. Alltså sjuttiofem procent av hela befolkningen! Som många av er vet så går dessutom missbruk och psykisk hälsa ofta hand i hand. Så det här berör oss alla. Även barn. Vi måste prata om det här som om det vore fiskpinnar till middag. Totalt avdramatiserat. Det mesta går att fixa – om man bara pratar om det. Och får skratta åt det. Jag sätter hundra spänn på att alla i ditt fikarum i dag har en anhörigstory!

Jag brukar säga att ”alla har sin skit och om alla gick omkring med livet i genomskinliga plastpåsar så skulle ingen vilja byta”.

Dagens tips från mig – som hade två alkisföräldrar – är att jag mår så himla mycket bättre sedan jag började träna. Träningen hjälper mig att få balans i hjärnan. Så det är den andra grejen jag brukar säga: ”En stark kropp håller ihop en vinglig själ.”

Stor varm kram till alla anhöriga i dag.