Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi och Gunnar i mål Bild: Elliot Wahl

Delad glädje är dubbel träningsglädje

Publicerat: 2015-09-10   |  Hillevi Wahl

Varför är det då så viktigt att man får med sig sin partner ut i träningsspåret? Kan människan inte få ligga kvar i soffan och gosa – om den nu vill det?
Jo, visserligen. Men så här tänker jag:
För fem år sedan hittade jag träningsglädjen, genom ett prova-på-pass med Nordic Military Training. Det var början på ett helt nytt liv för mig. Med utmaningar och glädje, naturupplevelser, nya kompisar, äventyr och fantastiska upplevelser.
Och jag längtade så himla länge efter att Gunnar skulle vilja dela dessa upplevelser med mig. Att han skulle vilja hänga med upp i fjällen eller ut i skogen och upptäcka allt det som jag hade upptäckt. Om hur mycket vackert det finns, om hur stark man många gånger är, utan att ens veta om det, och vilka själslig resa det är att få endorfinkickar ute i naturen.

Men det såg rätt kört ut. Och det var nästan som en sorg. Det var tydligen inte alls hans grej. Hur mycket jag än pushade och peppade så gick jag bet. Jag fick acceptera hans livsval. Mitt hopp stod i stället till barnen, resten av familjen.

Tack vare min satsning på att springa #50 lopp för att fira att jag fyllde 50 i år, så hände det dock något i Gunnar. Han fick hänga med på en del resor genom Sverige och han såg det som jag hade sett så länge: Att det där ser ju faktiskt väldigt roligt och tokigt ut.

Sedan hittade han en app. Jag vet inte vad det är med internetnördar, men hittar de en bra app så kan man få dem till nästan vad som helst. Inte blev det sämre när han provade ut springskor och fick höra att det var Steve Jobs favoritskomärken!

Gunnar tog sin app och sina springskor och började med några hundra meter i taget. Lite för sig själv i skogen. Och tyckte att det var förvånansvärt lätt ändå. När han kom upp i tre-fyra kilometer frågade jag om jag fick följa med. Det fick jag. Och så imponerad jag blev! Vilken fantastisk springteknik han hade, alldeles i sig själv. Han var redan en mycket bättre löpare teknikmässigt än jag någonsin har haft.

När jag skulle springa Sankt Olofsloppet på Österlen i Skåne, så stod han i publiken och såg helt häpet lycklig ut över hur familjärt märkligt hela happeningen var med knastrande högtalare och hinderbana för barnen.
”Ska du inte också anmäla dig? Du har ju springskorna på dig.” sa jag lite lurigt.
En minut senare hade han köpt sig en startplats. Han sprang i skjorta och keps. Det gick bra det också. Och jag är så himla glad, för nu kan jag dela mina lopp och upplevelser med Gunnar.