Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Efter en stroke springer Helena för livet Bild: Hillevi Wahl

Efter en stroke springer Helena för livet

Publicerat: 2015-10-12   |  Hillevi Wahl

Jag har ju lovat några miniintervjuer med tjejerna som vann Vardagspulsresorna till Portugal. För alla som är här har en historia, värd att berättas. Här är den första, med Helena Bejmar, 48 från Flen.

Hej Helena, nu är vi äntligen i Portugal! Hur känns det?
”Spännande och underbart. Tänk att jag fick komma iväg på en träningsresa till solen. Bara resan är ett äventyr då jag aldrig varit på charter tidigare. Det är 25 år sedan jag flög över huvud taget - och då till London”.

På din instagrambild från Vårruset, som gjorde att du vann resan skrev du så här: ”För snart 6 år sedan fick jag en stroke, i dag springer jag för livet”. Berätta, vad hände för sex år sedan?
”Det var den 6 december 2009. Jag hade precis lämnat barnen hos kompisar och var på väg hem i bilen. Jag började se konstigt och tog mig hem på något vis. Men väl hemma kom jag inte ur bilen. Som tur var fanns min man Micke hemma och undrade förstås varför jag satt kvar i bilen. Då var jag halvsidesförlamad och kunde inte prata ordentligt. Han fattade allvaret direkt. Det blev en snabb ambulanstransport. Jag fick trombolysbehandling för att lösa blodproppen. Efter några dagar på strokeenheten hade alla mina fysiska symptom försvunnit, jag kunde prata igen. I dag kan jag känna att jag hade enorm tur. De hittade ett litet hål mellan förmaken som kunde vara orsaken, eller stress. Jag hade haft en väldigt stressig höst. Men rädslan att det ska hända igen finns där hela tiden. 

Hur mår du i dag?
”I dag mår jag bra och känner av signalerna när det blir för mycket stress. Jag är mer rädd om mig själv nu.”

När du säger att du springer för livet i dag, hur tänker du då?
”Jag mår bra när jag får springa, då känner jag livet. Och i dag är jag mer rädd om livet. Därför springer jag och tränar.”

”Vad hoppas du mest av allt på, när det gäller den här resan och veckan i Monte Gordo? 
”Innan jag åkte hade jag hoppats på nya vänner, och det har jag verkligen fått. Det är ett riktigt kanongäng. Och så ska jag testa nya träningsformer som yoga och jag ser fram emot varenda föreläsning. Jag hoppas få många aha-upplevelser.”