Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gunnar och Hillevi efter Tjurruset 2015 Bild: Hillevi Wahl

Experternas bästa tips inför Tjurruset

Publicerat: 2016-09-29   |  Hillevi Wahl

På lördag smäller det i leran. Då är det dags för årets lerigaste härligaste och kanske roligaste lopp – Tjurruset. Start och mål är i år vid Flottsbro friluftsanläggning. Där finns det gott om branta skidbackar som kanske kommer att vara en del av banan. Och mycket kallt vatten i Albysjön! 

Jag och Gunnar kör i mixad klass, precis som förra året. Vi är tokladdade!
Vilka är då de allra bästa sista-minuten-tipsen inför loppet? Jag frågade mina kompisar i Nordic Military Training som tuggar lera till frukost. Här är deras bästa tips:

 1. Ta med rejält med varma torra kläder efter loppet. Även mössa och vantar. Det blir kallare och blötare än man tror.
 2. Ta med en handduk som du kan skala av dig den värsta leran med efter loppet. Helst inte en vit och dyr. Om man säger så.
 3. Ta med plastpåsar att lägga de smutsiga kläderna och skorna i efter loppet.
 4. Undvik bomullskläder under själva loppet. Bomull suger upp vätska och det blir en jobbig extravikt.
 5. Ha handskar. Gärna arbetshandskar.
 6. Ha bra skor på fötterna. Gärna med dubbar eller traktorsula.
 7. Knyt dubbelknutar på skosnörena. Minst. Då kanske skorna stannar kvar på fötterna.
 8. Ha gärna löparstrumpor i ull – det värmer även om de är blöta.
 9. Inse från början att du lika gärna kan springa rakt igenom alla vattenpölar. Du kommer att bli skitig ändå.
 10. I händelse av träsk – håll dig runt trädstammar, där är marken som stabilast.
 11. Tänk ”snabba fötter, snabba fötter” och kuta som en liten iller över leran.
 12. Hjälp varandra. Sträck ut en hand till en kompis som behöver den.
 13. Ha roligt.
 14. Smutsigast och gladast vinner.
 15. Le så fort du ser en kamera – och annars också!