Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Bästa löpträningen inför tjejmilen på lördag i New York. Bild: Hillevi Wahl

Födelsedagsfirande och löpträning med extra allt

Publicerat: 2016-06-08   |  Hillevi Wahl

Tisdagen i New York bjöd på löpträning inför loppet, Tjejmilen, på lördag. Anna fick hela gänget att bli snyggare och starkare och snabbare på bara fem minuter!
Instant snygg. Inte illa.

Vi fick lära oss springa med kortare steg, få upp hastigheten, använda fallkraften framåt och inte minst att använda armarna, en löpares bästa kompisar.
”Jag känner mig redan snabbare!”, sa en tjej.
”Vilka fantastiska tips!”, sa en annan.
”Jättebra! Nu kommer loppet att gå som en dans”, sa en tredje.

Att få ha löpträningen i Central Park gör inte saken värre. Lite extra hinderbana i form av allehanda hundar fick vi också. I Central Park går nästan alla hundar lösa och ägarna kallar bara lite lätt på dem:
”Come here, buddy”.
I New York är alla hundar en kompis.
Gunnar berättade förresten att det är totalt rökförbud i hela Central Park. Me like!

Instruktör Anna, fyllde 54 år och det firade vi med skönsång och allmänna hurrarop på Broadway. Jag vill också fylla år i NewYork! Förmodligen även min trettonåring.
”När jag blir stor ska jag bo i New York”, slog han fast. ”Det här är framtiden.”
Inte mig emot. Jag kan komma och hälsa på anytajm.

Vid tiosnåret drog hela gänget iväg med tunnelbanan till Brooklyn för sightseeing. Vi fattar äntligen hela tunnelbanesystemet med expresståg och lokaltåg och uptown och downtown och de olika färgerna. Barnen är superduktiga och har superkoll på kartor, gator, avenyer och tunnelbanelinjer.I Brooklyn hoppade vi av guidningen efter en timme och drog vidare mot bron själva. Barnen orkade inte stå och lyssna till ”tråkprat”. Det var varmt också, upp över trettio grader, sa någon. Vi tog varsin pretzel under bron för att få i oss salt och vatten. Sedan vandrade vi långsamt över detta mästerverk, Brooklyn Bridge. En klassiker, på så många sätt. Kanske världens snyggaste bro. Det händer så mycket hela tiden. Folk cyklar, plingar, joggar, tokspringer, kysser varandra, sätter fast lås, tar kort, målar, dansar och gråter.
Det där med att låsa fast sitt eget hänglås på en bro, det har vi i Stockholm också. Men här har de utökat utbudet till att knyta fast nästan vad som helst. Hundratals hörlurar i regnbågens alla färger! Ögonbindlar från jordens alla flyglinjer. Strumpor! Och andra personliga föremål. Tokigt.

Vi svalkade oss med varsin mjukglass från en glassbil medan vi kollade in ett gäng killar vid broslutet på Manhattan. Mjukglass i New York betyder att du kan få dubbelglass doppad i choklad eller någon slags shakevariant med glass på toppen. Med strössel och chokladflarn. Den har blivit 13-åringens favorit. New York är verkligen alltid extra allt.
”Varför har vi inte sådana här glassbilar i Sverige?” undrade Elliot.

Efter en paus på hotellet tog vi en ny sightseeing i Central Park. 72:a gatan ner mot John Lennons Dakota-hus och Strawberry Fields. Movitz hade köpt såpbubblor och en speciell såpbubblehandske som kunde få bubblorna att studsa. Det blev en fin inramning till musiken vid minnesplatsen.När vi skulle ner mot femte avenyn hamnade vi mitt i några spännande baseballmatcher. Killar och tjejer spelade mixade lag och peppade och svor och drämde till bollen så den flög över halva New York.
Samtidigt, på andra sidan åskådarläktarna klättrade ett stort gäng omkring på klipporna, nedanför var det ett tivoli och på författarnas allé gjorde en rullskridskoåkare hisnande konster med koner medan något bröllopspar fotograferades tio meter bakom honom. Man vågar knappt blinka, för då kanske man missar något.
”Det bästa i dag var nog alla souvernirer”, sa Movitz, som summering.
”Nej, jag tyckte det bästa var glassen”, sa Lykke.
”Killarna som dansade var häftigast”, sa Gunnar. ”Brooklynbron var också mäktig.”
”Bron och min nya gopro-stativ”, sa Elliot.
Själv tycker jag fortfarande att det bästa på hela dagen är morgonjoggen och träningen vid sjusnåret i Central Park. Det är en sådan fabulous start på dagen.

Läs mer om Tjejmilen i New York här: www.springtime.se