Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Stavgång med Springtime Bild: Hillevi Wahl

Funkar träningsresor verkligen för alla?

Publicerat: 2015-04-12   |  Hillevi Wahl

Första frågan om träningsresor kommer från Annika Bouvin, som undrade om alla deltagare är lika vältränade på träningsresor. Det ser ju ut så på bilderna. Mycket muskler och styrka och rätt smala, unga människor. Men vi andra då? Kan otränade nybörjare hänga med och känna sig peppade snarare än otillräckliga? Eller för gammal?
Jag var också skeptisk, det ska ärligt medges. Visserligen springer jag en del och tränar militärträning, så jag var rätt säker på att överleva veckan.
Men min man är i princip totalt otränad. Han cyklar till jobbet ibland när han känner för det. Det vill säga, när det inte blåser eller regnar eller råkar vara motvind åt något håll.
Mina två söner Elliot, 11, och Movitz, 9, är skeptiska till alla former av lagsport. De tycker det är för brutalt och närmast oförskämt att någon tar bollen ifrån dem när de äntligen lyckats fånga den. Och tycker de inte att något är roligt så är de inte med över huvud taget. Så jobbar de.
Lykke, 6, den yngsta förmågan, är nog den som är mest rörelseglad. Hon spelar fotboll och cyklar och simmar och har svårt att sitta still. Men kan helt pladask sådär bara tappa orken och lägga sig ner på magen och inte gå en meter till.

Så frågan var: Skulle det här verkligen funka för dem också?
Och svaret är Jaaa! Jajamensan. Yes box!
Ni anar inte hur imponerad jag är av Springtimes ledare. För de peppar och lyfter varenda deltagare till himlen. Den svåraste ungen och den klumpigaste människan får så mycket beröm och glada tillrop att jag blev helt tårögd.
Inställningen är så oerhört viktig. Här var hela attityden att alla ska med och att alla kan! På sin egen nivå, naturligtvis. Det är alltid där man jobbar.
De löpstarka utmanas på sin nivå, det finns alltid olika sträckor och nivåer att springa på. Jättefort eller jättelångsamt. Eller något mitt emellan. Nybörjarna fick lära sig teknik och springa på den nivån som passade dem. Likadant med stavgång, olika tempon och sträckor beroende på vad man valde själv.
Danspassen (afro, Sh’bam, good vibes, dansmix) funkade för alla, liksom yogan och coreträningen och återhämtningspassen. Och så mycket glädje det var i att få dansa på plankan på stranden! Gammal som ung, tjocka och smala, proffs och vimsiga nybörjare, det var bara glädje och sol och varma vindar och underbar musik.
”Här kan man se ut hur som helst! Här kan man dansa hur tokigt som helst. Här allt okej!” tjoade ledarna. Och någonting tror jag släppte där, för oss alla.
Veckan som jag och min spretiga familj var på plats i Monte Gordo var temat Familjekul, det fanns således extra många pass för barn och familj. Bollaktiviteter, familje-x-fit, karateskola, pricka-tiden-loppet, mästarnas mästare, familjecirkelträning, familjeyoga osv. På alla dessa pass deltog barn från 1 år och upp till 17. Plus föräldrar. Och mormödrar, farmödrar och morfäder och farfäder. Alla hade lika roligt! Alla tränade på sin nivå och alla kände att de fick så mycket pepp, respekt och kärlek. Det var helt underbart att se.