Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl gå ut med era barn vardagspuls Bild: Privat

Gå ut med era barn!

Publicerat: 2016-04-16   |  Hillevi Wahl

Följer ni Gympaläraren i SVT? Det gör jag. Jag kan bli tokig på att han svär så mycket – men förutom det så är det ett kanonprogram. Och rätt skrämmande också, lite av en skräckserie, om man tänker efter.

I programmet får vi möta Daniel Berglind som är barnhälsoforskare. Han säger att bara 30 procent av alla 4-åringar i Sverige rör sig tillräckligt mycket. Han säger att redan i tonåringen kan man se effekter på benskörhet och diabetes. Och då har vi inte ens börjat snacka om övervikten, och de fysiska och kroppsliga besvären som allt fler skolbarn drabbas av. Ja, jag vet att det är tungt att höra. Men. Nu tar vi ett djupt andetag. Och kollar:

Hur gör man då för att få ungarna att röra på sig.

Svar: Ta med ungarna ut i naturen!

Daniel Berglind berättar att den största faktorn som avgör om barn rör på sig eller inte är: Tid spenderad utomhus. Han menar att bara ungarna kommer ut ur huset så rör de på sig. Per automatik. Och visst är det så.

Exakt den erfarenheten hade vi också när vi körde Experimentet. Bara genom att vara utomhus så rörde barnen på sig. De plockade blommor, klättrade upp i ett träd. Sprang omkring och lekte kull, kastade pinnar, jagade en hare, lekte kurragömma osv. Ni vet sådant där som barn ska göra. Leka. Röra på sig.  Normala grejer. Det här är inte rocket science. Ni vet det här. Om ni tänker efter.

Så ta med ungarna ut! Och släpp mobilen. Lägg den på laddning hemma och umgås med era barn i naturen. Var fysiska. Kramas och brottas. Snacka, tävla mot varandra, lyckas och misslyckas tillsammans, skratta åt er själva - och kramas ännu mer.

För vet ni vad den andra mest betydelsefulla faktorn var?

Svar: Att ha aktiva föräldrar.

Ni vet, föräldrar som rör på sig. Vilket man nästan alltid gör om man tar med sig barnen ut i naturen. Vi kan börja där. Och ta gärna med någon av ungarnas kompisar också. När ni ändå är igång. Let´s do this. För barnens skull. Och för att det är förbaskat roligt.