Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Använd inte mobil på förskola Bild:

Ge oss en vilodag från mobilhetsen

Publicerat: 2015-04-04   |  Hillevi Wahl

I veckan har bilden från en norsk förskola spridits som en löpeld bland föräldrar på nätet. Jag älskar den där skylten. Men många föräldrar blir förbaskade, de tycker att det är hets mot stressade föräldrar. För ett par år sedan rasade en liknande debatt i tidningar, radio och tv. Psykologernas tes var att mammornas och pappornas världsfrånvända mobilfipplande gjorde ungarna deprimerade. 

När jag läste det kastades jag fem år tillbaka i tiden, då när vår egen förskolefröken uppgivet suckade åt föräldrarnas dåliga uppförande:

”Här har barnen längtat efter sina föräldrar hela, långa dagen – och när de äntligen kommer så pratar de hellre i telefon än möter sina barn med öppna armar. Det är för dåligt.” 

Precis så tänker jag. Det är förmodligen varken skadligt eller deprimerande. Det är bara För Dåligt. Bättre kan vi.

Jag tänker också på när jag och min familj gjorde Experimentet. Ett projekt som blev en bok och som egentligen mest var tänkt som en tid att byta socker mot äventyr. Men vi hade ett litet miniexperiment i det stora, att koppla ner och stänga av alla mobiler och datorer under en vecka. Jag minns hur förvånade vi blev över vilka eoner av tid som vi fick över. Inte i vår vildaste fantasi hade vi kunnat föreställa oss hur mycket tid vi faktiskt ägnade åt att kolla mail och facebook. Det var som någon form av nervösa tics. Nu, när vi inte fick lov att fumla med mobilen ständigt och jämt, visste vi knappt vad vi skulle göra av våra händer. Vi fick hålla i varandra i stället. Vilket gjorde oss lite nykära. 

Det blev också så vilsamt i hjärnan. Plötsligt kunde man stretcha ut tankarna och andas djupt och långsamt.

Nu är vi tillbaka i nästan samma mobilhets som innan. Med två undantag: Vi har mobilfria tidszoner när vi hämtar ungarna på skolan – och vi har totalt mobilförbud vid matbordet. Vilket kan tyckas vara en självklarhet, men i vårt uppkopplade hem var det tidigare mer regel än undantag att någon började googla en fråga som dök upp vid middagssamtalet.

Föräldrar använder såklart inte sina mobiler av ondska. Vi gör det för att vi är stressade över jobbet, för att vi behöver få lite bekräftelse, eller för att vi är livrädda för att missa någonting annat som händer någon annanstans när just nu. Vilket är mänskligt. Men inte särskilt vilsamt.

För folkhälsans skull så borde vi införa en nationell mobilfri vilodag på söndagar. Av samma anledning som man har helgat vilodagen i alla tider. För att vilan ger kraft. Kraft att orka med resten av livspusslet och inte minst föräldraskapet. 

(Ur metro.se, 6/11-2013)