Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Den här bilden hittade jag på Chelsea market i New York. Bra recept på ett lyckligt liv. Bild: Hillevi Wahl

Gör mer av det som gör dig lycklig!

Publicerat: 2016-06-23   |  Hillevi Wahl

På en av våra toaletter har jag satt upp små laminerade aforismer, visdomsord, på väggarna.
Idén fick jag efter att ha varit på barnens skoltoaletter. De är de vackraste skoltoaletter jag vet. Vilket närmast är en motsägelse, bara det. Kan skoltoaletter verkligen vara vackra och fräscha – och till och med inspirerande?
Ja, Tydligen.

På barnens skola är en pedagog ansvarig för varje enskild toalett. Och eftersom de ansvariga pedagogerna verkligen är så underbart ansvariga - och kreativa och smarta – så har de dekorerat väggarna med bekräftelser till barnen: Du duger, du är en vacker människa, du är viktig. Men också tankar om att barnen, ungdomarna, ingår i ett sammanhang. Lägg till bilder av fjärilar, blommor, sommarängar och hjärtan – så kanske ni ser de små rummen framför sig.
Jag tycker om att gå in i de där små rummen i skolan, även om det bara råkar vara för att tvätta händerna. Det finns ett lugn därinne, som inte finns någon annanstans på skolan. En speciell sorts solitude.
Så.
Jag ville ha samma känsla på vår egen toalett. Med fjärilar, färger, ljusslingor med kulörta bollar – och visdomsord. Jag behövde inte leta ihjäl mig efter de bästa citaten. Jag tog dem helt enkelt ur mitt eget instagramflöde. Och jag tänkte att humor var en bra grej.
En bild är helt svart med ett par ögon som viskar: ”Sch! I’m hiding from negative people!”
Haha.
Jag älskar den.
En annan favorit, på en lite undanskymd plats vid en färgglad tavla sitter en annan: ”It´s okey not to be okey all the time.”
Den är så viktig.
Kanske den viktigaste.
Och en bra kontrast till bilden mitt framför alla som sitter ner. Steve Jobs som säger: ”Your Tine Is Limited, so Don’t Waste It Living Someone Else’s Life.”
Så hur gör man? Hur lever man detta sitt enda liv på bästa sätt, när man kanske har rätt många dagar som inte är okey all the time?
Den är svår. 
Men en annan laminerad bild ger svaret: ”Do more of what makes you happy.”
Läs den igen, med eftertanke.
Det är ingen glättig bild. Faktiskt är det mer av en hastigt målad uppmaning på en halvsolkig vägg. 
Do more. Gör bara lite mer. Av det som faktiskt bevisligen får dig att må bra. Det räcker långt.
Vi kan inte göra rätt hela tiden. Det är svårt att leva tjosan hejsan hela tiden. Det är svårt, nästan omöjligt att bryta dåliga vanor. Åtminstone alla dåliga vanor på en gång. Och det kan vara så himla svårt att vara människa. Rent generellt.
Men.
Det räcker faktiskt med att göra lite mer av det som du vet att du mår bra av: Ta en promenad. Ät något nyttigt mellan de onyttiga grejerna.
Res dig upp ur soffan. Fast du är trött. Gå ett varv. Hitta något som ger dig vitaminer och vätska. Bra. Så! Nu gjorde du mer av det som gör dig lycklig.
Dygnet har bara tjugofyra timmar. Om du ägnar en halvtimme mer åt att göra mer må-bra grejer, betyder det att du ägnar en halvtimme mindre åt att göra må-dåligt grejer.
Balansen.
Mer av det bra, mindre av det dåliga.
Där ligger universaltrickset.
Exakt det här skrev författaren om i boken ”Tio tips…” som jag bloggade om i förra veckan. Om vi bara gör lite mer av det som vi mår bra av – då kan vi nog leva med de lite sämre valen vi gör.”
Om vi bara äter lite mer av det som vi mår bra av, då överlever vi nog de flesta dåliga snacksen också. 
Om vi bara motionerar de flesta dagarna – då är det okej om vi ligger i soffan en hel dag. Eller två.
Om vi ger kroppen mer bra grejer att jobba med än dåliga, då ska nog kroppen kunna fortsätta funka. Om vi ger hjärnan samma goda förutsättningar, då klarar den en krasch då och då.
För risken är rätt överhängande att vi fortsätter krascha ibland, att vi fortsätter göra de där dåliga valen trots att vi egentligen vet bättre. Vi är ju, gubevars, bara människor.
Tack och lov.
Och då länge vi dessutom har humorn i behåll, så kan vi i värsta fall låsa in oss på muggen och viskblinka mot en laminerad instagrambild: ”Sch! We’re hiding from negativ people!”