Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Dricka Bild: Hillevi Wahl

Gör som i Storbritannien - inför sockerskatt!

Publicerat: 2016-03-17   |  Hillevi Wahl

Så du är inte sockertaliban, då? Den frågan fick jag senast i veckan när jag blev intervjuad om vårt byta-socker-mot-äventyr-experiment.
Nej, jag är inte sockertaliban.
Jag är inte taliban-någonting, förutom möjligtvis mot rökning. (Där fattar jag inte varför man har förbjudit cigaretter och tobak för länge, länge sedan. Min njugga inställning till rökning kan bero på att vi har fyra astmatiker i familjen. Men oavsett. Det är så farligt, så äckligt och så vidrigt och så oerhört kostsamt för samhället att det är helt vansinnigt att det får fortgå på allmän plats. Men nu skulle vi prata om socker. Förlåt.)

Men socker alltså. Där har jag gått ifrån ”klart ungarna ska få äta socker och glass, så mycket de vill” till ”hm, det funkade visst inte, vi kör med lördagsglass”.
Ni vet varför. Förr rörde vi svenskar oss ett marathon mer i veckan. Per person. Per barn. På femtio- och sextiotalet var en korv en korv och en finkaka en finkaka.
Nu är det socker i allt. Allt. Korven, kryddorna, brödet. Så det blir väldigt lite över till att sockra loss med en liten finkaka.
Det som skrämmer mig mest är när jag ser mellanstadie- och högstadieeleverna massvandra till mataffärerna på lunchen och kommer ut med kakor, läsk och chips.
Deras växande, lärande kroppar och hjärnor behöver verkligen inte det. De behöver riktig mat.
Men reklamen från tillverkarna specialriktas just till barn, för de vet hur lättpåverkade de är i den åldern.
Det är så nedrans lömskt och lurigt.

Storbritannien meddelade i dag att de kommer att införa sockerskatt på läsk. Skatten riktas direkt mot tillverkarna och ska gälla från 2018. Pengarna man drar in till staten ska gå till att dubblera antalet idrottslektioner i skolorna! Bra, bra, bra!
Heja Storbritannien!
Hur svårt kan det vara, liksom?
Direkt tänker jag att kan Storbritannien, så kan banne mig Sverige!
Så folkhälsominister Gabriel Wikström: Du är ju en smart kille. Häng på britterna, inför sockerskatt på läsk (vi kan börja där) och pumpa in pengarna till skolidrott! Det blir toppen. Eller som de säger i sportvärlden: Just do it.