Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gör någonting. Allting är bättre än ingenting Bild: Hillevi Wahl

Hallå, vilken energitjuv har tagit all min kraft?

Publicerat: 2016-03-17   |  Hillevi Wahl

Hej det är jag igen. Ni kan kalla mig vabb-Hillevi. Just nu känns det som om det är allt jag gör. Är sjuk och vabbar, blir sjuk igen och vabbar igen. Först tänkte jag att jag lever i en misär – sedan googlade jag på ordet, och då insåg jag rätt snabbt att nej, så har jag det inte. Långt ifrån.
Det är bara lite allmänt jobbigt just nu.

Vardagsjobbigt.

Det gick ju så himla bra för mig i januari. Tränade massor, sex-sju dagar i veckan, kände mig i superform, tänkte att nu jädrar ska vi hålla det här ända in i beach 2016.
Men sedan kom flunsan. Och allt det där andra.
Tröttheten blir så förlamande. Det är som om någon tjuvaktig granne har kopplat upp sig på min privata kroppsliga elledning, och bara tankar ner all energi till sig själv. Kvar står jag med ingenting, nada, rien, noll, zero, absolutely nothing.
Men vem ringer man, liksom? Polisen? Rycker de ut på energitjuvar? Och hur burar man in en diffus influensaperiod, rent praktiskt?

Det känns som om vi aldrig har varit så här sjuka. Men det har vi förstås. Med fyra astmatiker, av fem, i en familj så är  långvariga luftvägsinfektioner något som liksom hör till själva livet. Det är lätt att glömma.
En snabb inloggning hos försäkringskassan visar att jodå, vi  vabbade faktiskt mer än dubbelt så mycket förra året under januari, februari och mars.

Tjohoo! Liksom.
Men vad gör man med resten?
Med det där att man inte orkar allt det där man önskade att man orkade. När man ligger efter med springandet så det sjunger i träden.

Svar: Då gör man lite smågrejer.
Det är de små, små detaljerna som gör det. Här är mina bästa få-upp-huvudet-över-vattenytan-tips:

  1. Ta tio minuter och tvätta håret. Och torka det lite fint stylat med hårborste och fön. Det gör underverk med din spegelbild, jag lovar.
  2. Gör någonting. Allting är bättre än ingenting. Jag har investerat trehundra kronor i en hopfällbar träningscykel från Lidl. Den står vid fönstret, så jag kan titta ut på folk. Och där kan jag sitta och cykla i pyjamas om det kniper. I dag hittade jag en gatusten som min son släpat hem. Den blev perfekt som tyngd att träna armarna med samtidigt som jag cyklade.
  3. Tanka sol. Tanka ljus. Gör som solrosen. Vänd ditt ansikte mot solen varhelst och närhelst den dyker upp. Tänk att du är som en solcell. Du laddar ditt batteri med solkraft. Och känner dig lite, lite snyggare när du får en liten rodnad på kinderna.