Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Jag har tränat 106 pass på 106 dagar! Bild:

Häng med på en skön runstreak!

Publicerat: 2016-07-16   |  Hillevi Wahl

Mina trailkompisar har länge försökt få mig att göra en runstreak. Men nej. Inte springa varje dag. Det går ju inte. Det orkar jag inte. Så har jag tänkt. Jag har varit glad om jag orkat springa två gånger i veckan. Eller tre. Tre dagar i rad har varit mitt all time high. Sedan har jag varit helt slut.
Och så.
Plötsligt händer det. Alla stjärnor och månar står en dag i rätt läge.
Efter att ha morgonjoggat två dagar i rad hör jag mig själv glatt deklarera: ”Det här kanske är en trend! Två dagar på raken - och kroppen är pigg – det måste vara guldläge för en runstreak!”
Så jag har matat på. Dag efter dag. Nu är jag uppe i tio dagar på raken vilket är personligt världsrekord flera gånger om.
Mitt mål är att klara av 51 dagar i rad. För att fira att jag fyller 51 i år.
Men i all ödmjukhet tar jag tio dagar i taget, man ska ha delmål. Det är viktigt. Och plussa på sig själv som sjutton för varje uppfyllt delmål.
Så i dag firar jag tio dagar. Tjohoo!
Jag firade dessutom med fyra kilometers kvällsjogg alldeles ensam på den milsvida stranden på sydöstra Österlen i Skåne. Sicken lyx! Kan det bli bättre?

Jamen, vad är en runstreak? undrar kanske du.
Bra fråga.
Brittiska Runner’s World har en bra artikel i ämnet som ni kan läsa här.
I korthet går det ut på att du springer så många dagar i sträck som möjligt.

  • Du kan på förhand bestämma dig för till exempel 51 eller 100 eller 1000 dagar, men många kör på så länge de bara kan.
  • Hur fort du springer är helt oväsentligt.
  • Hur långt du springer är inte heller så viktigt. De mest framgångsrika jag har hört talas om bestämde sig i början för att absolut inte springa mer än max 20 minuter i början, för att kroppen skulle få vänja sig vid att springa varje dag, vilket är en stor belastning i sig.
  • Du bör dock bestämma en absoluta-minsta-distans redan innan du sätter igång och aldrig gå under den. Jag har exempelvis 1 kilometer. En kilometer klarar man alltid, tänker jag. Andra har 1,6 kilometer som absolut kortaste sträcka. Återigen, det bestämmer du själv.
  • Obs! Det är viktigt att alltid byta om till springkläder. Alltid! Du kan liksom inte springa till bussen och tro att det kan räknas.

Enkelt va? Max tjugo minuter varje dag. Minst en kilometer. Omklädd och fin. När som helst på dygnets 24 timmar. Erkänn att du blir lite sugen!
Sommarsemestern är ett gyllene tillfälle att starta. Våga testa. Gjör’t bara. Kan jag så kan med största säkerhet du också.