Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vad är det bästa med Sthlm Bike, Gunnar R Johansson? ”Det är ett så vackert sätt att se Stockholm vakna på, utan bilar.” Bild: Hillevi Wahl

Häng med på Stockholms mest njutbara cykellopp!

Publicerat: 2016-08-12   |  Hillevi Wahl

Hej Mirjam Wolff, vem är du?
– Jag är en ganska vanlig person. Jag är dotter, storasyster, mamma och sambo. Jag gillar stora evenemang när folk ”hejjar” på samma lag. Jag gillar när man gör saker tillsammans och kan skratta åt misstagen.
– Jag har haft jobb där jag haft möjligheten att resa och cykla på många ställen i världen. Jag gillar cykling och att man kommer så nära både byggnader, människor och det ”vanliga” livet i en ny stad på en cykel. Jag gillar Stockholm. Och jag är ordförande för Sthlm Bike CK.

Söndagen den 4 september går Stockholms trevligaste cykellopp genom Stockholm, Sthlm Bike. Berätta om det!
– När du cyklar i andra länder är det som att cykeln fungerar som en kontaktyta. Du är inget hot, du är en förbipasserande som delar en stund med dem du möter.
– Idén till att skapa Sthlm Bike kommer från just det. Stockholm är i mångt och mycket en fantastisk cykelstad. Det vill vi dela med många, genom att en dag varje år arrangera eventet Sthlm Bike, cykelloppet för alla. 
– Stockholm har historiska platser, en unik närhet mellan city och natur, vi har vackra byggnader och härliga ”hemliga” områden. Jag gillar också tanken att gatorna blir cyklisternas under några timmar och då menar jag alla cyklister, snabba, långsamma, nybörjare, rädda, modiga, turister, Stockholmare, gamla och unga, ja alla. 
– Det betyder dock inte att andra medborgare inte är välkomna, vi tar bara lite extra hänsyn till varandra denna morgon. Vi stänger av staden för biltrafik i ca 4 timmar, och en del bussar har nya sträckningar eller är indragna. 
– För att detta skall fungera bra har vi 300 funktionärer utmed banan som hjälper till att visa cyklisterna rätt väg men också informera andra medborgare om nya vägar, be någon vänta ett par minuter eller ber en cyklist vänta en kort stund. Sthlm Bike handlar om att samverka på alla nivåer. Som en bonus kan vi också se att vi får bättre luft denna morgon och litet bättre kondition.

Varför heter årets lopp ”Från slott till slott”?
– Vi cyklar från Kungliga Slottet, förbi Rosendals Slott, Ulriksdals Slott och Haga Slott och avslutar i Kungsträdgården, så vi tycker att det är ett passande namn. Vi har försökt lägga en banan som ger båda city känsla och visar upp hur mycket fina byggnader och vyer vi har i Stockholm samtidigt som vi är så nära enorma grönområden.

Kan verkligen alla vara med?
– Ja, det är vår idé och vi hoppas det. Vi erbjuder stöd till personer med funktionsnedsättningar, synliga eller icke synliga, vi tillåter alla typer av cyklar så länge det har broms. Barn från 12 år får cykla på egen cykel i målsmans sällskap. Mindre barn få sitta i vagn eller på en ”tag-a-long”. 
– Om någon kommer på att vi missat att inkludera någon så hör gärna av er så skall vi se om vi hittar en lösning på det. När vi säger alla, så vet vi att för vissa är detta ett morgonpass och för andra en riktig prestation. Vi menar att alla orkar runt med lite hejarop från andra cyklister och den ovane får lite ont i rumpan.

Vad måste man ha för cykel?
– Man måste ha broms på cykeln, annars kan man välja en nästan vilken cykeltyp som helst. Tandem, en elcykel, en vägcykel eller varför inte en lånecykel från City Bikes. Vi har deltagare på liggcyklar, sittcyklar gamla cyklar och toppmoderna cyklar.

Vart går vinsten från loppet?
– Vi gör en gratis cykelskola för alla barn i Stockholm som går i förskoleklass. Cykelskolan kommer ut på olika idrottsplatser och bygger banor och skolor i området bjuds in att boka en plats. När man kommer till vår cykelskola med sin klass så skall alla ha samma möjlighet att vara med. Vi använder pengarna för att köpa cyklar, hjälmar och utbilda instruktörer och se till att barnen får diplom och frukt. 

FAKTA STHLM BIKE
När: Söndag 4 september klockan 07.00
Var: Start vid Kungliga Slottet
Hur: Cykla fem mil på valfri cykel

Vätskekontroll: Gratis fika med tilltugg vid Stora Skuggan och frukt vid Stadshuset. Toalett och vatten finns på båda ställen.
Varför: Härligt sätt att se Stockholm
Kostnad: 500 kr

Läs mer och anmäl dig på www.sthlmbike.se