Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

När man kommer i mål får man gärna skåla i (alkoholfri) champagne. Men under själva loppet gäller det att inte hinka i sig något opassande. Bild: Hillevi Wahl

Har du också problem med ditt drickande? (Alltså, på loppen…)

Publicerat: 2016-06-04   |  Hillevi Wahl

Springa och dricka. Det funkar väl sådär. Jag minns mitt första lopp, när jag satte i halsen i första vätskekontrollen och hostade mig igenom de sista kilometerna. Jättedumt. Jag kände mig som en idiot.

En del dricker inte alls. Det är ungefär lika dumt. De ser man oftast ligga vid vägkanten under loppet och ha kramp.

Så hur gööör man då? Undrar Vän av Ordning.

Jo, det finns lite fix och tricks.
Jag föredrar att ha med egen vätska i min löparväst. Då behöver jag aldrig få soppatorsk, och gå torr, utan kan själv ta en slurk då och då när det passar mig bäst.
En annan fördel med att ha sugflaskor är att du just suger i dig vätskan. Det blir lagom lite. Att hälla i sig vatten eller sportdryck ur en mugg är egentligen inget bra alls.

Här är mina bästa tips, några har jag fått från sajten jogg.se (http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=2090):

  1. Bär gärna med dig egen vätska i väst eller bälte. Då vet du exakt vad det är du får i dig och vet att magen gillar det.
  2. Ha sugflaska. Då får du i dig lite lagom i taget och chockar inte magen.
  3. Om du väljer att dricka vid vätskestationen, ta en mugg med lite vatten eller sportdryck.
  4. Häll inte rakt ner i halsen! Du är andfådd och kommer garanterat sätta i halsen.
  5. Tryck ihop muggen så det blir en liten pip, då kan du suga i dig, gärna i mungipan.
  6. Sportdryck kan vara körigt för magen. Men man kan finta hjärnan: Om du håller sportdrycken kvar på tungan lite, lite längre tror hjärnan att den får mycket mer energi än den faktiskt får, och släpper loss mer energi till cellernas depåer. Sedan kan du välja att svälja eller spotta ur sportdrycken, det bestämmer du själv.
  7. Drick! Det är kanske det viktigaste av allt. Drick gärna redan dagen innan loppet.
  8. Bonustips: Om du ska hälla vatten över huvudet för att svalka av det vid vätskekontrollen - kolla då att det verkligen är vatten i muggarna. En kompis råkade hälla några muggar klibbig sötsliskig sportdryck över hela sin kala hjässa. Det kändes väl sådär resten av den halvmaran…