Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Läsning Bild: Hillevi Wahl

Hela familjens bästa boktips just nu

Publicerat: 2015-11-06   |  Hillevi Wahl

Vi älskar böcker i vår familj. Nu har vi dessutom startat en bokklubb, Lykkes bokklubb, där vi läser böcker av samma författare – Jakob Wegelius - och sedan pratar vi om boken. Lykke, 7, tyckte att det var ett mycket spännande koncept med bokklubb. Just nu läser vi varannan mening i Mördarens apa (Bonnier Carlsén). Ett rätt häftigt sätt att läsa med barnen, faktiskt. Kan varmt rekommenderas. Även Mördarens Apa är ett hett boktips.

Här är familjens bästa boktips just nu:

Hillevi, 50, rekommenderar:
Millenniumfortsättningen ”Det som inte dödar oss” av David Lagercrantz (Norstedts).Millenniumfortsättningen ”Det som inte dödar oss” av David Lagercrantz (Norstedts).

Eftersom jag älskade de tre första böckerna var jag lite nervös för att den nya boken inte skulle vara bra. Men jag blev glatt och varmt överraskad. Boken är välskriven och nördar ner sig på ett skönt sätt i it-säkerhet, krypteringar och matematiska vindlingar. Men framför allt tycker jag om porträtten, både av kvinnor och psykiska olikheter. David Lagercrantz har skrivit med inkänning, nyfikenhet och driv. Det är helt klart en bladvändare.

Gunnar, 42, rekommenderar:
”Gustavs grabb” av Leif GW Persson (Bonnier). ”Gustavs grabb” av Leif GW Persson (Bonnier).

Vår favoritkriminolog åker tillbaka till barndomen och berättar om hur hans Kalle Blomkvist-läsande tog honom in på brottets bana. Men på rätt sida. En stark skildring från en som blev så mycket mer än bara Gustavs grabb.

Elliot, 12, rekommenderar:
”Den här boken älskar dig” av Pewdiepie (Forum förlag).”Den här boken älskar dig” av Pewdiepie
(Forum förlag). En rolig och märklig bok som driver med hela självhjälpsboksindustrin. Typisk Pewdiepiefilosofi: ”Varje dag innebär en ny chans att gå och lägga sig igen”.

Movitz 10, rekommenderar:
Nya Gregboken ”Helt ute” av Jeff Kinney.Nya Gregboken ”Helt ute” av Jeff Kinney.
Vilken lycka när den kom. Hela familjen älskar Gregböckerna och har läst alla, både på svenska och engelska. Movitz bubblar över om berättelsen: Hela stan ska logga ut för en helg och Greg tvingas leva som förr. Det går sådär…

Lykke, 7, rekommenderar:
”Magister Tutnäsa” av Johan Rockbäck. (Iduns förlag)”Magister Tutnäsa” av Johan Rockbäck.
(Iduns förlag)
Magister Tutnäsa är inte riktigt som vanliga lärare. Han har lite okonventionella metoder. Och en näsa som dessutom kan tuta. När barnen undrar hur många glassar man kan äta innan man får ont i magen, då får de helt enkelt undersöka saken tillsammans med Magister Tutnäsa. Det blir förvånansvärt många. Och rektorn får räkningen…