Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl antog utmaningen från Ulrica Seijbold, är en av Sveriges armstarkaste kvinnor. Och det var verkligen superkul. Bild: Gunnar R Johansson

Hillevi testar: Armbrytning!

Publicerat: 2016-02-24   |  Hillevi Wahl

Min kompis, Ulrica Seijbold, är en av Sveriges armstarkaste kvinnor. Hon har VM-silver, VM-brons och två EM-brons i armbrytning och jag ser ofta hennes glada segerbilder i mitt facebookflöde. Imponerande!
”Du måste komma och testa, Hillevi! Det är skitkul! Ta med dig familjen!”
I helgen lyckades vi anta hennes utmaning. Och hon hade rätt. Det var verkligen superkul.

Ulrica och hennes sambo Anders Svensson är de som coachar armbrytningsträningen på Träkvista fritidsgård på Ekerö. Efter lite uppvärmning med burpeesar, situps, armhävningar och chins är det dags att gå på armbrytningsställningarna. Det ser ut som bord med byggklossar på. En mjuk kvadratisk byggkloss är för själva armbågen, en sned byggkloss är platsen där man – förhoppningsvis - ska trycka ner motståndarens hand, och sedan finns det en pinne som man ska hålla den andra handen i. Eller på. Eller runt.
”Armbrytning är egentligen ett rätt missvisande ord. Det amerikanska arm wrestling är mer korrekt, för det handlar snarare om en form av brottning”, säger Anders, själv SM-mästare.

Han visar hur man följer handen med hela överkroppen, hela tiden med blicken på sina egna knogar. Det gäller att behålla den kraftfulla vinkeln i armen, så att man kan vända upp, även om man har börjat tappa. Och under bordet jobbar benen.
För även det där med själva armen i armbrytning är lite missvisande. Vi nybörjare använder mest överkroppen, men när Ulrica och VM-mästaren Sara Nyberg kör, så klättrar de omkring på hela bordets underrede med fötter och ben som spindelkvinnor och använder verkligen all superkraft de har i hela kroppen för att ta spjärn och explodera ut i armen.
Rejält jobbigt är det, svetten rinner. Ingen ger sig frivilligt. Man märker att det snart är dags för SM, för alla killar och tjejer som är där och kör matcher mot varandra är taggade till tusen.

Alla kör mot alla. Mot oss nybörjare är de snälla och coachande, vi lär oss ett tiotal smarta tricks och tänk. Det är roligt att se att Gunnar – som vinner alla matcher hemma vid köksbordet – blir nertryckt av tjejerna på en tiondels sekund. Men han får ändå fantastiskt mycket beröm och pepp:

”Du har verkligen en fallenhet för armbrytning, Gunnar! Du tar till dig allting. Det ser man sällan, du borde faktiskt börja tävla. Seriöst! Vi tränar varje lördag, du är välkommen!”
Han ser stolt ut. Och rätt sugen – stark är han ju, det vet vi. Kanske kan han göra något med den där medfödda råstyrkan, trots allt. Det gäller bara att få ihop livspusslet.

Lika stolt som pappa Gunnar, är Lykke, 7, som får vinna några gånger. Precis som när hon kör tyngdlyftning är det häftigt att se hur det lyser i ögonen på henne när hon får känna sig stark som Pippi Långstrump.

Mellan matcherna spelar hon fotboll i samma träningslokal med en nyfunnen kompis, Emma, 5 år.
”Vi har delat av halva rummet till barnen, så att föräldrar kan komma hit och träna”, förklarar Ulrica. Apropå livspussel. Bra tänkt!

Mellan Movitz och Elliot är det rätt oavgjort. Elliot, som gör inleder träningspasset med att chins som om han aldrig gjort något annat, torskar tack och lov mot mig! Jag vinner varje gång. Yes! Yes! Yes! Det är kul att vinna. Och det är kul att känna sig smart, snabb och stark.

Jag frågar Världens starkaste Sara Nyberg, 25, hur det kom sig att hon började. Hon ler lite snällt.
”Jag har ju alltid varit stark, du vet bondtjej, uppväxt på en hästgård och sådär. Så jag vann alltid över alla killar på rasterna i skolan. Först var det bara en kul grej. Men när jag kom upp på högstadiet och fortsatte vinna, då sa min brorsa: Hördu nu får du nog ta och göra något riktigt av det där. Han släpade med mig till en klubb, Skövde Armsport. Och det var lite som att hitta hem! Det var helt fantastiskt.”
Nu har hon vunnit 13 SM-guld, ett EM-guld och ett VM-guld.

Sugen på att prova?
Ekerö IK har armbrytningsträning på Träkvista fritidsgård varje tisdag och lördag.
Det är en rolig sport som passar tjejer och killar i alla åldrar. Träningen består av en blandning av teknik, styrka och snabbhet. Det är bara att komma och prova:

Läs mer på hemsidan: http://www.ekeroik.se/group/35455

Kom och heja på SM!
Även SM går i år på Ekerö. Tävlingen kommer att hållas på Ekerö i Ekebyhovs Sporthall på fredag-lördag den 8-9 april 2016.