Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Stay in Place Action Sleek bra Bild: Hillevi Wahl

Hillevi testar: En bra sportbehå gör skillnad

Publicerat: 2015-08-25   |  Hillevi Wahl

En sak som har slagit mig när jag har sprungit mina femtio lopp är hur erbarmligt dåliga sportbehåar många kvinnor springer med. Inte minst tänkte jag på det när jag sprang alla Vårruset-tävlingar från Malmö i söder till Luleå i norr. Jag överdriver inte om jag säger att 95 procent sprang med taskigt stöd för bysten. Hur ska man kunna springa och njuta om allting man har slänger och dänger och skadar både nacke, rygg och allt däremellan?

Har man bara ett par bra skor och en rejäl sportbehå så kan man springa hur långt som helst. Resten av utrustningen är av mindre betydelse.
Men hur vet man vad som passar just min kropp? Eller din? Vi är ju - tack och lov - rätt olika i kroppen, vi kvinnor. Få av oss ser ut som de retuscherade kvinnorna i reklamen. Jag frågade en riktig sportbehåexpert på Röhnisch butik i Stockholm, Louise Norrlin:
”Först är det viktigt att fundera ut vad behån ska användas till”, sa hon.
”Är det yoga vill man ha en behå som andas och inte skaver, ska man springa är det en som dämpar stötar och sitter tajt, tajt.”
”Det ska vara ett helvete att ta sig ur behån, på ren svenska, då sitter den rätt!”
Behåar för löpare med tung byst, som jag, behöver mer tyg i behån för att göra brösten mer kroppsnära och tillplattade. Det låter kanske osexigt, men funkar. Dessutom ska man helst ha stängd rygg annars faller brösten lätt åt sidan eller uppåt.
Behån ska också vara vadderad för att löparen ska slippa det som kallas ”runners nipple”, skavsår på bröstvårtorna. 
”Visste du förresten att 44 procent av alla tränar utan sportbehå”, sa Louise Norrlin.
”Va? Det kan väl inte stämma? Fyrtiofyra procent! Vad har resten då?”
”De har sin gamla vanliga vardagsbehå.”
Det förklarar en hel del. Inte minst Vårrusets slängande och dängande. 
”I samma undersökning sa kvinnorna att hälften upplever smärta i bröst och rygg vid träning.  Men så behöver det ju inte vara.”
Exakt. Så unna er en riktigt bra sportbehå. Det är ni verkligen värda. Ta på er en bra behå och spring! Jag lovar att ni kommer att märka skillnaden.

Här är mina personliga favoriter. De klarar hopp och spring och högintensiv träning. Funkar bra på min rätt stora, något slappa byst efter tre barn. Och de är dessutom snygga och sköna:

Stay in Place Action Sleek bra – i ett nytt hitech material.  Utan sömmar som skavar. Snyggast av alla tre.
Stay in Place Action Sleek Bra
Stay in Place Action Sleek Bra

Stay in Place Active Sports Bra. Med laserskurna kanter för att minska friktion. Racerback för flexibilitet och viktfördelning, format foder omfamnar brösten.  
Stay in Place Active Sports Bra
Stay in Place Active Sports Bra

Shock Absorber S4490 Women’s Max Sports Bra Top. Min absoluta favorit. Ger ett ultimat stöd. Är lätt att sätta på med brottarrygg med dubbla hysköppningar för en skräddarsydd känsla. Formade och vadderade.
Shock Absorber S4490 Women’s Max Sports Bra Top
Shock Absorber S4490 Women’s Max Sports Bra Top