Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi testar: Försvarsmaktens träningsklubb Bild: Hillevi Wahl

Hillevi testar: Försvarsmaktens träningsklubb

Publicerat: 2016-03-25   |  Hillevi Wahl

Redan de första dagarna laddade 10 000 svenskar ner Försvarsmaktens Träningsklubb-app, FMTK. Ni har säkert sett reklamkampanjen där de hyllar naturen som världens största träningslokal.
Så här skriver försvarsmakten:
”Vem som helst kan delta. Träningen passar dig som redan tränar, men också dig som vill komma igång med träningen.

Som medlem får du bland annat tillgång till en app som är framtagen av träningsexperter i Försvarsmakten. Alla träningsmoment har paketerats i appen med övningar och pass som du kan ta med dig var du än är. Och träna var som helst, när som helst. All träning är redskapsfri och appen är gratis att ladda ned. Varje dag släpper vi ett nytt pass för alla användare. Till varje övning finns en instruktion och en instruktionsfilm. Totalt finns fler än 450 övningar. Välkommen till klubben."

Eftersom jag älskar militärträning utomhus kändes det som en jättebra grej – speciellt gillar vi gratis.
När jag entusiastiskt frågade runt bland träningskompisar visade det sig att väldigt många hade laddat ner appen – men ingen hade testat.
Så då måste ju Gunnar och jag testa.
Vi kan börja med att säga att det är tur att jag har Gunnar, som är teknisk. För appen var lite knixig att navigera i.
Dagens övningar får man lätt upp. Men sedan ska man ju ställa in det där med vilken nivå man vill köra på: Väldigt lugnt, lugnt, lite jobbigt, jobbigt, väldigt jobbigt eller max.
Och om man är nybörjare, standard eller avancerad.
Hur länge vill du köra? 5-15 minuter? 16-30 minuter? 31-90 minuter
Vill du köra rörlighet? Eller styrka? Eller kondition?
Kanske har man heller ingen möjlighet att springa ett pass på sex kilometer, som dagens övningar handlade om den dagen jag och Gunnar skulle köra. Vi stod fastnitade vid sidan av Lykkes fotbollsträning och hade vi kutat iväg hade hon brutit ihop. Så vi hittade ett pass som körde styrka i stället.
Men för att trycka fram det fick Gunnar nästan slå knut på sig själv.
Nåja. När vi väl hittade rätt var det fantastiskt bra. Vi körde nybörjarnivå och det var alldeles lagom tufft för oss.
Instruktören – befriande neutral i skogsmiljö - visade rörelserna på repeat före varje omgång. När man tyckte att man hade memorerat den så var det bara att köra igång med passet som hade det passande namnet ”Bakåtsträvaren”.
Vi fick springa (fram och tillbaka vid fotbollsplanen) hundra meter, och gå hundra meter osv som uppvärmning.
Därefter var det lite övningar för att töja upp kroppen, vridningar och tänjningar.
Sedan var det dags för styrkan: Tre varv med plankan med benlyft, häldopp 90 grader, rygglyft och brygglyft.
Och plötsligt hade det gått en halvtimme!
”Va! Är det redan klart?” sa jag förvånat.
Tiden flög verkligen iväg, vilket nog är ett gott betyg. Långtråkigt var det minsann inte.

”Det var enkelt att komma igång med passen. Bra instruktioner. Men lite tekniskt krångligt”, säger Gunnar.
Vi ger appen tre upphopp av fem möjliga.
Här kan du läsa mer om appen och träningen:
https://fmtk.forsvarsmakten.se

PS. Det finns en podd att lyssna till också. Om tankarna bakom träningen där bland annat Petter gästar. Den hittar du här: https://fmtk.forsvarsmakten.se/podcast