Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Tjejmiljen 2014 Bild: Hillevi Wahl

Hillevis bästa tips inför Tjejmilen

Publicerat: 2016-08-25   |  Hillevi Wahl

Det är mycket att tänka på inför ett lopp. Och nu är det snart dags för härliga Tjejmilen. Eftersom jag sprang 50 lopp förra året så vet jag en del om hur man ska förbereda sig. Här är mina bästa tips:

VECKAN INNAN LOPPET:

 • Provspring alla kläder! Inget är så irriterande som skor som skaver eller sömmar som irriterar. Gäller även utrustning. Prova rubbet en vecka innan!
 • Ät din vanliga mat. Hitta inte på några konstigheter dagarna innan ett lopp och – hujedamej – absolut inte samma dag som loppet ska vara. Tio kilometer klarar du på en extra banan. Du behöver verkligen inte pastafrossa! Ät det du vet att du mår bra av, innan du springer. Och vänta med alla gratisbars och märkliga drickor och geggor som bjuds på Tjejmilen-området tills efter loppet.
 • Drick vatten. Gärna med resorb om det är varmt på Tjejmilendagen. Drick gärna lite extra dagarna innan. Men inga bisarra mängder. Drick dig otörstig.
 • Vila gärna kroppen veckan innan loppet. Några kilometer i lugnt tempo kan vara skönt ett par dagar samma vecka, men i övrigt: Vila dig i toppform!

DAGEN INNAN LOPPET:

 • Ta fram alla kläder, nummerlapp, vattenflaska och allt du ska ha med dig. Lägg fram allting så det bara är att hoppa i munderingen.
 • Ät något gott. Se framför dig hur du kommer att springa in i mål dagen på Tjejmilen. Känn känslan. Ta ut glädjen i förskott! Börja njuta redan nu.
 • Skippa gärna alkoholen – den kommer garanterat att försämra ditt resultat. Ta i stället par extra glas vatten.
 • Försök att lägga dig i rimlig tid. Vila dig i toppform, som sagt. Bästa grejen.

TÄVLINGSDAGEN:

 • Tjohej! Nu är det äntligen dags. Gör dig fin. Du kommer garanterat att fastna på någon bild. Sätt på tävlingskläderna. Kolla skosnören. Kolla packningen igen: Nummerlappen? Mobilen? Det är viktigt att föreviga den här härliga dagen.
 • Ät frukost. Gärna lite extra. Gillar du äggröra så är det perfekt. Eller gröt. Det håller sig länge. Ta gärna med en extra macka eller några bananer till området. Ibland blir man hungrig innan start. Då är det skönt att ha något magen känner igen.
 • Drick normala mängder vatten. Hinka inte i dig sportdrycker. Du får bara ont i magen.
 • Stressa inte, men kom gärna i god tid till startområdet. Det är mycket som händer, massor med folk, långa köer till allt - och skönt att ha tid att göra det som man vill innan loppet.
 • Håll igen i starten. Det vanligaste misstaget alla gör är att de dras med i startgruppens höga tempo – och får stumma ben efter bara några kilometer. (Been there, done that, got the t-shirt). Gör inte det. Håll ditt vanliga tempo och öka hellre farten mot slutet om du har krafter kvar. Loppet blir roligare då.
 • Njut! Ha kul! Heja och peppa de andra som springer. Visa hänsyn. Le! Då spar du energi (jo, det är sant!). 
 • Och stort lycka till nu, alla ni underbara kvinnor som springer Tjejmilen! Ni är vinnare allihop. Kom ihåg det.