Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

I går skulle vi fixa nytt pass - och när vi mätte oss hade jag krympt! Igen! Bild: Elliot Wahl

Hjälp – jag krymper!

Publicerat: 2016-03-01   |  Hillevi Wahl

Jag krymper! Och då menar jag på längden. Vilket känns allvarligt.
I går skulle vi fixa nytt pass - och när vi mätte oss hade jag krympt! Igen! Jag som i mina glansdagar mätte hela 163,5 (den där halvan var mycket viktig redan då) är tydligen bara 161cm nu. Herregud! 

När jag var liten trodde jag att gamla människor krympte "för att få plats i kistan".
Nu började jag tro att det var sant.
Vi mätte massor av gånger. Gunnar hade också krympt. Han som envist hävdat att han var 180 centimeter lång var nu bara nesliga 178.
Varför krymper man? Jag frågade mina allvetande vänner. Och fick både lugnande och faktabaserade men också lite lustiga svar:

  1. Man är kortare på kvällen. Längre på morgonen. Mät dig på morgonen!
  2. Näsan och öronen slutar dock inte växa. Så be aware!
  3. Ta en tur till rymdstationen ISS! I rymden blir vi längre eftersom det inte finns någon atmosfär. Värt att veta är dock att tungan försvinner med 35 procent. Så det är bara att välja: bli längre och stum eller kort och pratglad! 
  4. ”Menar du att du var tvungen att mäta dig igen för passet?”, skriver min vän Ingalill. ”När min mamma skulle få ett internationellt ID hos polisen behövde vi bara godkänna tidigare uppgifter. Först efteråt kom vi på att hon definitivt inte är 164 cm längre eftersom hon amputerat båda benen...”
  5. Diskarna mellan kotorna plattas till med åren. Massan i diskarna minskas. Och det är rätt många diskar: sju halskotor, tolv bröstryggskotor och fem ländryggskotor och diskar mellan alla, plus menisker i knän osv. Du är längre på morgonen eftersom vätskan återhämtat sig och kortare på kvällen när vätskan belastats en hel dag. Men åren gör sitt, plus lite förslitningar och buktningar, säger min expertkompis naprapaten Christina.
  6. Upp till tre centimeter kortare före 70 års ålder är normalt. Är det mer bör man röntga och kolla bentäthet och annat superviktigt.

Tack alla! Nu har vi löst ännu ett vardagsmysterium.