Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Superbloggaren My Martens har ursnabba ben och kommer flyga fram på tjejmilen på lördag. Bild: Hillevi Wahl

”Honey, I just love your shirt!”

Publicerat: 2016-06-09   |  Hillevi Wahl

Onsdagen rivstartade med en bootcamp i Central Park. En ytterst lekfull sådan. Det var så himla roligt så jag glömde att ta kort. Nu såg man också vilken vinnarinstinkt somliga av Tjejmilen-deltagarna hade. Speciellt imponerad var jag av superbloggaren My Martens som hade en jädrans sprätt i benen när vi hade stafett. Som tur var så var hon i mitt lag. Det är det jag alltid säger: Det gäller att omge sig med de bästa. Dessutom är My en sådan där ”Good People” som Eva pratade om häromdagen. En jädrans bra människa.

Vi körde armhävningar mot picknickborden i Central Park, knäböj i par, situps på borden och den där roliga plankan-duellen när man ska stå i framstupa ställ och försöka slå varandra på händerna.
Anledningen till att vi är så mycket på fötterna och picknickborden är tydligen att vi ska slippa vara på marken och smutsa ner kläderna. Lite märkligt, eftersom det är en jättefin park och vi mest håller till vid lekplatser som är garanterat fria från hundlort. Men det är ju inte alla som är vana vid militärträning och älskar att skita ner sig – det är nog tänkt att det ska passa alla.
Instruktörerna Anna, Anna och Johanna kompletterar varandra toppen och det märks att de gillar varandra och har kul ihop. De sprider glädje och trygghet. Trots att det är ett Tjejmilengäng så är det minsann inte alla som springer till parken – det är helt okej att gå på morgnarna. En instruktör tar täten, en springer någonstans på mitten av löpargänget och en går sist med de som vill ta det lite lugnare. Sedan möts vi på en gräsmatta och kör själva träningspasset. Alla får ut det de vill av morgonpasset.

Springtimeutflykten för dagen var till High Line. En märkligt skön oas som är en två kilometer lång park, som en gång var en järnväg som gick några meter upp i luften och startade i Meat district. Den användes mellan 1847-1929 och när den stängdes ner stod den länge och rostade sönder. Ända tills några smarta, miljövänner kom på att man kunde odla upp hela järnvägen. Nu är den grönt och skönt prunkande och pryds av allehanda roliga konstverk på vägen. Bland annat en bil, helt gjord av gamla däck! Garanterad dubbfria, såklart.När vi nådde slutet av High Line shoppade vi lite coola grejer i High Lines smarta miljövänliga shop. Sedan frågade vi damen i kassan var den berömda Chelsea Market fanns.
”Darling, you’re standing on it!”
Rakt under oss, alltså. Och det var en himla tur, för nu kom regnet. Vår första regnskur i New York. Vi fikade i ett gammalt hisschakt på marknaden. Låter knäppt, men var genuint och coolt. Gott, dessutom.
I vår enfald trodde vi att det hade slutat regna. Men det hade det inte. Det vräkte ner och vi hade inte ett enda paraply. Så det var bara att kuta genom regnskurar och ta skydd under byggnadsställningar och markiser.

Barnen tyckte det var barnsligt kul.
Vi vuxna också. Folk är så snälla när man tränger ihop sig under ett regnskydd.
”Honey, I just love your shirt!”
”Is that your son? That’s a cool hat he’s wearing!”

Det där smittar. Nu säger jag likadant:
”Nice tie, sir!” eller ”I love your hair, ma’m, it’s beautiful!”
Man blir så glad av det. Både att få höra det, och säga det.

”Det där borde man fortsätta med när man kommer hem”, sa Gunnar.
Jag ska verkligen försöka.

Här kan du läsa mer om Springtimes Tjejmilenresa:
www.springtime.se