Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

På söndag är det dags för provlöpning av 11-kilometersbanan i Åda Wild Boar Race. Jag har - som vanligt - inte hunnit öva Bild: Team Nordic Trail

Hoppsan, jag har visst inte hunnit öva!

Publicerat: 2016-03-18   |  Hillevi Wahl

Hillevi, vill du springa Prag halvmaraton med mig? Hillevi, visst vill du springa i Franska Pyrenéerna? Hillevi, vad sägs om Kullamannen?
Kullamannen? Prag? Franska Pyrenéerna? Jag får googla varje gång. Och ser bilderna och allt magiskt och tänker ”hur svårt kan det vara?”.
Men framför allt tänker jag: ”Det är flera månader dit, jag hinner lätt öva!”
Sedan händer det en massa grejer. Livet händer. Och plötsligt står jag på startlinjen i Prag eller i en bergsby Franska Pyrenéerna och har inte hunnit öva ett smack. Fem kilometer är det längsta jag har övat. Och inte särskilt ofta, om sanningen ska fram. Nu är det alltså 2,1 mil som ligger framför mig – eller 2,5 över bergen. Dessutom har jag precis varit förkyld.
Men Prag är vackert. Franska Pyrenéerna är vackra. Och jag är i alla fall här. Jag har inte missat flyget och jag har med mig springkläder. Det är inte illa!

Sådär blir det jämt för mig. Jag tackar ja till en himla massa grejer och roliga lopp. Men när det är dags – när dagen kommer för att klara av det där loppet eller löparlägret eller vad det nu är – då har jag inte hunnit öva för fem öre.
Ärligt talat kan jag inte minnas ett enda lopp som jag har hunnit öva inför. Förutom när jag sprang fjorton vårruset-lopp på en månad, förra året. Då blev liksom de där tidigare vårruset-loppen övning inför de andra. Den månaden var jag i toppform. Verkligen! Sedan kom livet emellan igen.
Och för varje nytt lopp får man vara glad över att man lyckats ta sig dit och ha rätt skor på fötterna. Resten får ge sig.
Då får man liksom nollställa alla förväntningar och intala sig själv att tja, fem kilometer vet jag i alla fall att jag kan springa. Förmodligen tio, för det sprang jag förra året, eller för en månad sedan. Allt därutöver är bara bonus.

Och ja, en sak till kan vara bra för plötsliga lopplöpare som jag: Man får gå! Framför allt får man gå i branta uppförsbackar. Det viktigaste är trots allt att man faktiskt lyckades ta sig till loppet, hade med sig rätt skor – och kom runt. Allt annat är superbonus.