Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hundlöpet Bild: Hundlöpet

Hundlöpet – vilket roligt familjelopp!

Publicerat: 2016-09-24   |  Hillevi Wahl

Förra helgen sprang min son Movitz, 10 år, pappa Gunnar och vår springer spaniel Vivi, 3 år, ett lopp som heter Hundlöpet i Stockholm. De hade haft det som mål under sommarens springrundor. Jag var lite avundsjuk. Men ibland måste man låta de andra i familjen springa roliga lopp också.

Movitz och Gunnar hade valt en startgrupp som hette Hybrid, där två personer kunde springa med en hund. 

Vi andra i familjen var med som hejarklack och allmänna supporters. Det var nästan lika roligt. Inte minst för Lykke, 8 år, som fullkomligt älskar allt vad hundar heter och var helt salig över alla olika sorters hundar som fanns vid Sjöhistoriska museet där starten gick. Elliot, 13, gick mest omkring och jagade Pokémons. Det funkar också.

Jag var dock lite orolig för hur vår nyfikna, lite skuttiga Vivi skulle kunna klara att springa framåt, med allt roligt i terrängen, kaniner, sjöfåglar och framför allt alla andra hundar. Jag visste inte heller hur Movitz skulle gilla att springa fem kilometer, speciellt som han envisades med att göra det i jeans och skjorta…

Så berätta, Gunnar och Movitz,  hur gick det?
”Det gick mycket bättre än vad alla hade trott, även vi. De flesta sträckorna sprang vi, men vi såg också till att varva ner och gå lite ibland. Det var en väldigt fin miljö och alla funktionärer hejade på oss och ropade att vi var bra, det var väldigt kul. Vid vattenstoppet i mitten av loppet så behöver alla få dricka, så hundarna hade massor av vattenskålar att välja mellan och vi löpare kunde ta muggar från ett bord.” 

Starten var inte riktigt som på andra lopp, eller hur?
”Man fick ställa upp sig på ett led och så släppte de iväg ett par i vår grupp i taget. Det gjorde det lugnare för alla hundar och löpare som var med och skulle springa. Det fanns verkligen alla sorters hundar där, det var roligt att se. Från små gläfsande bulldogs till stora irländska varghundar.” 

Vad var det bästa med loppet?
”Det bästa var nog alla fina vinster. Och att goodiebagarna var fulla med fina hundgrejer. Vi kom hem med tre fulla påsar med hundprylar!”, säger Movitz. ”Och lite kul var det att vi kom på 35:e plats.”