Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hela gänget samlas på snöhögen efter avslutat test. Bild:

Hur gick det på rookie-testerna, Gunnar?

Publicerat: 2015-11-22   |  Hillevi Wahl

Nu har Gunnar snart gått klart sitt tre månaders rookiecamp med Nordic Military Training. I onsdags gjorde han testerna, där man kan jämföra sina resultat med hur det var när man startade campet.

Gunnar, jag är så himla nyfiken, hur gick det!?
”Jo, jättebra! Jag förbättrade alla mina tider och alla mina resultat. En kilometers löpning i uppförsbacke klarade jag på 6,36.”

Men det är ju helt fantastiskt. Du kunde inte ens springa i uppförsbackar tidigare. High five!
”I idioten-sprinterna klarade jag mig också bra, hann med 14 vändor på två minuter.”

Det är snabba vändningar i sprinten.


Och burpees, där hade du aldrig gjort en enda i hela ditt liv förut, eller hur?
”Det är sant, nu gjorde jag tio på två minuter. Det är jag supernöjd med. Likadant med armhävningarna på tå, där klarade jag fem. Vilket är fem mer än jag gjort förr, jag brukar köra på knäna. Jag kanske ska våga köra mer på tå nu…”

Ja! Det finns en app för det också, Gunnar, den börjar vi med på måndag. Statisk magövning, då?
”Där kunde jag ligga i en hel minut!”

Wow! Det är starkt. Du har fått magmuskler, Gunnar! Vad stolt jag är. Och mer då? Hur tror du att rookiecampet har påverkat dig, din självbild och det mer mentala
”Nu vågar jag mycket mer. Och jag inser att jag orkar mycket mer än jag tror. Det är så roligt med alla andra rookisar som är med också. Man gläds åt alla varandras framgångar. Det är väldigt sköna människor, allihop, även de är så härligt peppande. Sedan gillar jag det där med att man aldrig vet vad som ska hända, överraskningsmomentet. Då får man aldrig tråkigt.”

Gunnar laddar för att köra så många burpees som möjligt under två minuter.

Kommer du att fortsätta med Nordic Military Training?
”Ja! Det kommer jag. Absolut.”

Nu tävlar vi ut fantastiska priser här på bloggen, bland annat ett rookiecamp för två personer. Vad vill du säga till någon som inte riktigt vet om han eller hon vågar eller kan?
”Jo, alla kan! Och det vågar du! Du kommer aldrig göra något som är farligt. Du får hela tiden hjälp, både mentalt och fysiskt, med att komma över de hinder som just du har. Oavsett om de sitter i skallen eller benen. Så det är bara att köra!”

Nöjd och glad Gunnar efter att alla tester är avslutade.