Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Skor Bild: Hillevi Wahl

Hur många skor har du hunnit nöta ut, Hillevi?

Publicerat: 2015-09-01   |  Hillevi Wahl

Det är en annan sådan där fråga jag får efter mina 50 lopp. Sanningen är att jag sprang de första trettio loppen i min sons avlagda, hundbitna gympadojjor! Det går alldeles utmärkt det också. Man behöver inte vara så avancerad.
Men när min skosituation blev känd, genom en radiointervju, så fick jag snabbt sponsorer som skickade sprillans nya supertekniska löparskor, som jag fick testa. Då märkte jag såklart en stor skillnad, de var mycket lättare att springa i, vägde knappt någonting, och anpassade efter olika sorters underlag.

Mina favoritskor såhär efter femtio lopp är Icebugs och Salomon, väl anpassade till traillöpning. Båda två är orienterarnas favoritmärken, för övrigt, vilket säger en hel del om hur tåliga de är för allt från plaskiga myrmarker till steniga berg.
En nyhet för mig är att båda märkena nu har en ”citytrail”-variant. En mellanvariant av trail och stadslopp. Med både dämpning och förvånansvärt bra grepp i grus och leriga backpartier. Pröva dig fram till vilken modell som passar just din fot och din löpstil.
Tänk på att: När du springer långt och mycket och i värme kommer dina fötter att svälla upp. Köp inte för små skor! Nästan alla skavsår och blåsor beror på att man har köpt för små skor. Har du rätt storlek ska de inte ge blåsor eller skavsår. Får du det ska du genast köpa ett par nya, lite större. Det finns perfekt anpassade med tre mellanlägen mellan exempelvis 38 och 39. (38 1/3 osv) Speciellt kvinnor försöker ofta tränga in sig i en storlek för liten, av någon slags fåfänga. Strunta i fåfängan och låt tårna vifta!

Och knyt för guds skull skosnörena ordentligt! Spänn till ordentligt över vristen så skorna inte halkar omkring på foten. Knyt dubbelknut så du slipper snubbla på dina egna skosnören och stå på huvudet. Så dumt, onödigt och farligt.