Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hurra för andra milen efter rullstolen! Bild: Hillevi Wahl

Hurra för andra milen efter rullstolen!

Publicerat: 2015-10-15   |  Hillevi Wahl

Weronica Rundberg var helt jublande glad efter Bergspasset i dag:
”Det är min andra mil efter rullstolen!”
Vilken seger! Jag får rysningar bara jag tänker på det.


Berätta Weronica, om rullstolen, vad var det som hände?
”Allt började en morgon 23 maj 2013, när jag vaknade och inte kunde lyfta armen och styra kroppen på vänster sida. Från början trodde läkarna att det var en hjärntumör. Sedan kom de tillbaka efter några veckor och sa att det var MS. Jaha, då fick jag ställa in mig på det. Men sedan kom de efter några veckor till och sa att det varken var tumör eller MS, jag hade en ovanlig inflammation i höger hjärnhalva. Läkarna trodde att jag aldrig mer skulle kunna gå.”

Men nu springer du milen! Igen. Hur har du lyckats med det?
”Först var det en jättesvår tid, först med rullstol, sedan kryckor. Jag gick upp väldigt mycket i vikt och mådde riktigt dåligt. Men tack vare min familj och min instruktör så har jag långsamt återvänt till träningen och livet.”

Du var ledsen i går, vad var det som hade hänt?
”Allt har gått så himla bra för mig, jag har klarat så mycket, både innan jag kom hit och här på resan. Jag har liksom satsat och kunnat checka av den ena grejen efter den andra. Men i går på discovibes-passet så kände jag hur jag hela tiden låg en halv sekund efter alla andra. Det var så påfallande. Jag har en fördröjning i hjärnan, med skadade nervbanor och i går gick det bara inte. Orken fanns, och viljan fanns, men hjärnan hängde inte med. Då blev jag så himla ledsen och besviken.

Vi träffades vid hissen och kramades lite.
”Ja, det var så skönt att få bryta ihop lite och få ur sig det. Det är en sådan trygghet med det här vardagspulsgänget. De såg ju att jag gick iväg. Men de lät mig vara när jag behövde det Sedan kom de och kramade om och peppade. Jag får en energiboost av allihop. Det är så mycket värme och kärlek i gänget. Det känns som om vi har känt varandra hela livet. 

Och nu har du sprungit din andra mil efter rullstolen!
”Ja, och det var bara för att instruktören Hasse sa att jag kunde! Och det kunde jag ju! Underbart! Jag är så himla nöjd!