Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

I år låter vi barnen fixa julen Bild: Hillevi Wahl

I år låter vi barnen fixa julen

Publicerat: 2015-12-08   |  Hillevi Wahl

Brukar ni också stressa ihjäl er inför julen? Alla förväntningar, alla presenter, alla pengar som rinner mellan fingrarna, allt ska vara så perfekt.
Jag är likadan. Julen är årets värsta tid för mig.

Till viss del handlar det om att jag är medberoende. Alkisbarn. Det sitter i kroppsminnet, alla besvikelserna. Och min stora önskan att mina barn aldrig ska behöva bli besvikna på jul.

Men det handlar också om kvinnorollen. Den där som blir så tydlig vid jul. Man ska vara så jädrans duktig och snygg och laga mat som en gudinna och helst vara ekologisk och ekonomisk, och slå in klapparna så de ser ut som små konstverk och pynta hela huset medan man sjunger julsånger i stämmor, falla-lala-la-la-lalala! Sa jag att man ska vara sexig och snygg förresten, det måste man vara. Och rik!
Jag är aldrig något av det där. Jag är antingen för mycket eller för litet. Och jag känner mig stressad och bortglömd på en och samma gång. Jag bryter alltid ihop på julafton.

Men inte i år! För i år har jag kommit på bästa grejen: I år ska barnen fixa julen!
De ska handla och laga all julmat.
”Jag kan göra baconlåda!”, sa tioåringen glatt.
Och de ska julstäda.
”Jag kan städa vardagsrummet, vi behöver bara snygga till där”, sa min sjuåring.
Och de ska handla alla julklappar. De bestämde genast vem som skulle köpa julklappar till vem, hur mycket det fick kosta och hur man skulle tänka:

”Lykke gillar ju pyssel, till exempel, då kan hon få det.”
Genast kände jag hur stressen rann av mig. Ingen har ju samma förväntningar på barn. Eller hur? Baconlåda och en sjuåring som städar vardagsrummet är high five!

Visst är det genialiskt! Jag slipper ansvar, jag slipper bryta ihop, medan barnen får massor av beröm, växer flera meter och klarar av ännu ett stort projekt. Jag har dessutom planerat in träningspass varje dag på jullovet och kommer därför att känna mig starkare och snyggare än någonsin. Exakt hur snygg jag kommer att vara, vet jag ärligt talat inte, men det är känslan som räknas.

Visserligen kommer jag säkert att gå omkring och dutta med rengöringsspray och plocka med småsaker, men inte för att jag måste, utan för att det är mysigt att hjälpa till.