Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl tillsammans med Pär Johansson från Glada Hudik Bild:

Ibland blir det fel men då blir det bra ändå

Publicerat: 2016-04-04   |  Hillevi Wahl

Jag fick lyssna till en helt fantastisk föreläsning av Pär Johansson, ledare av Glada-Hudikteatern på Springtimeresan i Portugal. Bara de här föreläsningarna man får lyssna till, av och med Sveriges mest inspirerande personer, är värt halva resan. Pär Johansson berättade så mycket roligt, intressant och rörande och klokt om sina kollegor i Glada Hudik-gänget.

De har för övrigt också varit här på träningsresa och älskade varenda minut. Som någon sa: Bara man satte ordet ”schlager” framför all träning gav de järnet! Schlageryoga, schlagergympa och schlagerdans. En sak som Pär Johansson berättade satte sig fast i mitt huvud. Det var ett citat från en av skådespelarna: ”Ibland blir det fel. Men då blir det bra ändå”. Jag fick all anledning att plocka fram det där citatet som tröst när jag själv höll min föreläsning. För av någon anledning kändes det som om allting blev fel den kvällen.

Jag som brukar vara så säker, kan spela på publiken, locka till skratt och allt det andra underbara som händer när man får flyt – jag fick plötsligt en blackout. Jag stakade mig på orden, jag tappade tråden, jag började kallsvettas. En gång kom jag av mig helt. Då sa jag det och försökte hitta tillbaka in i föreläsningen.

Efteråt ville jag bara dö. Eller åtminstone sjunka ner genom jorden och springa därifrån så fort det någonsin gick. Men jag fick sådana innerliga kramar. Som aldrig ville ta slut. Och mina barn var fullkomligt lyriska. ”Mamma. Du var jättebra!” De kunde inte alls fatta varför jag var så missnöjd. I flera dagar efteråt kom människor fram och tackade för en fin föreläsning.

Även Pär Johansson. ”Tack för föreläsningen, det var jätteintressant!” Jag hade ju en idé i huvudet om hur det skulle vara, hur det skulle kännas, vilken stämning jag ville ha i rummet, hur jag själv skulle glänsa - såklart. Men det blev något annat. Det visste ju inte publiken. Fortfarande vet de inte det. De vet bara vad de fick, vad de fick se och höra. Och tydligen var det alldeles utmärkt.

Eller som Gunnar, min man sa: ”Om det här är din absoluta lägstanivå så är den förbaskat bra!” Så. Ibland blir det fel. Men då blir det oftast bra ändå.

Tack Glada Hudik-gänget för det fantastiska tänket.