Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Vardagspuls dra ner på tempot blogg Bild: Hillevi Wahl

Ibland måste man våga dra ner på tempot

Publicerat: 2016-04-28   |  Hillevi Wahl

Livet är så ofta som löpningen. När jag förstår löpningen förstår jag livet. Genom löpningen förstår jag mig själv. Exakt så sitter jag och filosoferar just nu.

Låter det kryptiskt? Jag ska förklara.

I förrgår tappade jag en plomb. Eller tandfyllning som det tydligen heter för moderna människor.

Tandfyllningen som gick i tusen bitar var bara klimax på en lång tids utmaningar.

Ni förstår, jag har lovat mig själv att våga mycket mer det här året, att våga ta mig ut ur komfortzonen. Att föreläsa för nya sorters människor, att springa längre, att inte fega så jädrigt. Så jag har bokat in utmaningar.

Inget fel i det. Men det jag har glömt är att boka in tid för återhämtning, att dra ner på tempot däremellan. För vågar man mycket, måste man få en chans att sejfa hem sedan, att få gå tillbaka till en trygg plats och klappa sig själv lite på axeln och vila i den där segern. Att hämta kraft ur den segern. Innan man tar tag i nästa utmaning.

Detta har jag alltså inte gjort.

För ni vet livet. Livet.

Livet är fullt av läxor och nationella prov och födelsedagar och svärmödrar och fotbollscuper på nya förvirrande platser och skilsmässor och död och sjukdomar och blodprovstagningar och fulla mailkorgar och…

Jag har helt enkelt gått ut för hårt. Om man ska snacka löparspråk. Jag höll ett för hårt tempo. Och vad händer då? Jo, man får kramp.

Går man ut för hårt i början på ett lopp får man kramp i benen - och om man går ut för hårt i själva livet får man kramp i huvudet och själen.

Som alltid är kroppen mycket klokare än vi själva.

Kras.

Jag skulle äta något segt, onödigt godis för att stressa av. (Ja, jag ser ju hur dumt allting låter när jag skriver ner det. Men just då kändes det som en briljant idé). Och då kände jag det. Kras.

Kras-kras-kras.

Det var tanden.

Fyllningen. Plomben.

Och jag bröt ihop.

”Det är inte rättvist!”, tjoade jag till Gunnar och barnen.

Och de höll med. Det var inte rättvist alls.

Lykke kom med ett gosedjur. Alla kom med kramar. Gunnar bokade tandläkare.

Och jag? Jag fick göra det man måste göra när man får kramp i ett lopp. Jag drog ner på tempot.

Och vet ni något märkligt?

Då fick jag plötsligt inspiration! Efter bara en och en halv dag. Så kom orden till mig, jag fick flyt igen. Lite som när man springer. Om man bara saktar ner lite, lite grand. Då får man det där flytet igen.

Ny kraft, nytt flyt. Nytt mod att våga gå till tandläkaren, fast jag har tandläkarskräck. Ny kraft att våga lita på mig själv. Ny kraft att styra upp livet lite smartare. Med tid för återhämtning. Livet är som löpningen. Visst är det märkligt.