Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

På tre dagar ska de tävlande ta sig igenom 7,5 mil terräng i den allra vackraste naturreservaten runt Ramsvik. Bild: Hillevi Wahl

Icebug Xperience - Västkustens vackraste och tuffaste lopp!

Publicerat: 2016-08-14   |  Hillevi Wahl

I början på september är det dags igen för ett av Sveriges absolut häftigaste lopp, Icebug Xperience. På tre dagar ska de tävlande ta sig igenom 7,5 mil terräng i den allra vackraste naturreservaten runt Ramsvik. Jag sprang loppet förra året - och det är ett av mitt livs bästa loppupplevelser. 

I går fick jag en fråga i mailboxen:

Hej Hillevi!
Har du inte kört Icebug Xperience? Jag och en kompis ska köra nu i september och försöker bestämma oss för om vi hinner etapperna om vi springer/går eller om vi måste byta till vandringsgruppen. Har du några andra bra tips? 

Svar: Man kan springa i vandringsgrupperna också! Det skulle jag nog satsa på, då slipper man stressa över sina tider. Vi var rätt många som gjorde det förra året.
Det var magiskt vackert, men halt. Inte samma stenmossor som här på östkusten, så ha rejäla traktorsulor. Många halkade eller överansträngde sina ben. Boendet i Ramsvik är supertrevligt. Maten är gudomligt god! Närodlat och femstjärnigt. Över huvud taget är det underbara människor från hela världen att hänga med.

Här har jag skrivit lite mer om Icebug Xperience:

Vill du ha en riktigt tuff utmaning i tre dagar, och ta med hela familjen på ett kul äventyr? Då är Icebug Xperience något för dig. 

Upplägget är närmast genialt: De vuxna, som vill, får välja mellan att springa eller vandra 7,5 mil genom Sveriges vackraste naturområden i Bohuslän. Det viktigaste är inte hur fort du går eller springer - målet är att alla ska hinna njuta och ha en så härlig upplevelse som möjligt.

Du och familjen bor på Ramsviks natursköna camping, med ett nytt koncept som kallas Glamping, glamourös camping. Det innebär att du har en egen stuga eller lyxtrailer, äter ekologisk, närproducerad, närodlad mat som är bland det godaste jag någonsin ätit. Tre ljuvliga mål mat om dagen står serverad och bäst av allt - du slipper städa! Medan du springer eller går dina 7,5 mil så har barnen en Äventyrsskola med pedagoger från Friluftsfrämjandet. De får testa allt från att fiska krabbor till att springa lopp, paddla kanot och simma och bada - till att gå in och bekanta sig med månvargar och järvar i Nordens Zoo. 

Loppet lockar människor från hela världen. Vi var cirka 200 som startade första dagen och jag pratade med löpare som kom ända från Nya Zeeland och Kanada - och alla var överväldigade över hur vackert, gott och närmast magiskt hela upplevelsen var. 

"Det var som en dröm! ", som barnen sa när vi åkte hem. 

Fakta:
Vad:
Icebug Xperience
Var: Ramsvik och Bohuslän
Pris: Cirka 3 000 kr för lopp och logi. Barn 500 kr. 
Läs mer här: http://icebug.com/icebugx/
Tips! Låt barnen gå Äventyrsskolan medan du vandrar.