Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

In spite of everything, yes, let’s! Bild: Hillevi Wahl

In spite of everything, yes, let’s!

Publicerat: 2015-11-08   |  Hillevi Wahl

Det skrev Vincent van Gogh till Emile Bernard i ett brev 1888: ”…In spite of everything, yes, let’s!”

Det där har jag burit med mig sedan jag skrev ner det i någon dagbok från förra seklet. I dag tänkte jag det igen när jag äntligen fick ge mig ut på en springrunda på morgonen. För det fanns många skäl emot:

  • Det var busväder, regn och rusk.
  • Det var länge sedan jag sprang regelbundet. Vilket betydde att jag förmodligen skulle vara jättelångsam, om jag ens kom runt de fem kilometrarna.
  • Det skulle säkert vara jobbigt.
  • Jag är sliten och trött.
  • Det är fars dag och får man springa då?
  • Jag skulle behöva leta fram springkläderna.
  • Och tänk om klockan inte var laddad.
  • Sa jag att jag är trött och sliten? Jag är trött och sliten.

Men någonting inom mig blippade lite glatt. Det kan ha varit hjärtat. Det kan ha varit en liten löparlängtan. Blipp, blipp, blipp, sa den och viskade: In spite of everything, yes, let’s!

Och det blev ju så gudomligt skönt. Jag hade på mig min nya softshelljacka som jag köpte för bara 157 (!) spänn på Lager 157 i Höganäs – och den var sådär gladorange och gosig att springa i, från första metern.
Det gick inte fort – det gör det sällan – men det gick långsamt och det gick och luften var lätt att andas och det var nästan bara jag och tanterna med hund som trotsade vädret.  Eller nja, faktum är att jag välkomnade vädret, det är skönt med höstdimma mot huden och ett stilla regn mot jackan. För varje hundra meter blev jag lite lyckligare, för varje kilometer lättade trycket över bröstet, och någonstans på Norr Mälarstrand kände jag det där jublet i bröstet som jag saknat ett tag i vardagen.

Det behöver faktiskt inte vara långt. Och det behöver inte gå fort. Men jag tror man måste springa lite varje dag. Det tror jag faktiskt. Så det där inre löparglädsblippandet får utlopp och kan jubla i bröstet. Så nu ska jag göra det. Varje dag. Come what may. In spite of everything, yes, let’s!