Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Marcus Adolfsson i London Bild: Marcus Adolfsson

Klart man packar ner springskor på jobbresan!

Publicerat: 2015-04-01   |  Hillevi Wahl

Måste man springa lopp för att kuta omkring utomlands? Nej, såklart inte. En kompis till mig, Marcus Adolfsson, reser mycket i sitt jobb och har börjat packa ner springskorna. Han tycker att det är ett utmärkt sätt att lära känna en stad. Så jag gjorde en liten miniintervju med Marcus:

Hej Marcus. Vem är du?
– Jag är 38 år, trebarnspappa, med ett stort matintresse och ett stillasittande kontorsarbete. En helt vanlig kille som aldrig sprang eller motionerade, fram till för två år sedan.
– Min fru anmälde mig ovetande till Parloppet. Efter lite jämmer och gnäll, började jag till sist så sakta att lunka för att orka ta mig runt de fem kilometrarna. När jag sedan tagit mig runt de första fem kilometrarna på mitt första lopp blev det mer. En sådan underbar känsla och trevlig stämning upplever jag gärna igen. Jag är nu betydligt mer tacksam till min fru för att hon anmälde mig, än vad jag var när det begav sig.

Hur kommer det sig att du började springa runt i Europa?
– Jag har ett arbete som gör att jag har möjligheten att besöka kontor i andra länder. Fram tills jag började så var det just bara det: kontor, konferenslokaler och hotellrum. Sedan jag nu börjat springa är mina skor det första som packas ned. Kostymen har nu andraprioritet.
– Jag försöker få till en timmes runda varje morgon. På så sätt så får jag både gratis sightseeing och möjlighet för reflektion innan det är dags för kontoret igen.

Vilken är din favoritstad att springa i?
– Även om det är kul att se nya saker, så måste jag säga Stockholm. Att ha möjlighet att springa på lunchen, centralt i Stockholm är otroligt lyxigt. En vacker stad, med både natur och vatten i närheten. Det är inte svårt att hitta härliga rundor mitt i stan.

Vad är det roligaste som har hänt när du kutat runt?
– Roligaste? Det är nog mest mina egna tankar och reflektioner som ger mig leende på läpparna när jag springer. 
– Löprundorna ger avkoppling i form av vackra vyer, men också kanske ibland lite läskiga saker. Allt från hundar som hoppar fram och skäller, strutsar som tittar fram på torg, misil-varnings sirener på stränder i Israel till kanonrör som står i vägen på Skeppsholmen. Det är mer spännande än roligt.

Vad ska man tänka på att packa ner när man springer i en ny stad?
– Strunta i hörlurar och musik. Lyssna på platsen där du springer istället. Det tycker jag ger så mycket mer. Något annat som är viktigt är att ta med mobilen, med Google Maps så man säkert hittar tillbaka till kontoret.

Finns det några do’s and don’ts?

  • Kom ihåg att skölja och hänga upp kläderna, så du inte luktar så mycket när du ska springa nästa dag. Det är svårt att packa ned flera ombyten.
  • Lyssna på staden, inte musiken. Podradio, eller musik, det kan man lyssna på andra gånger.
  • Spring inte samma runda flera gånger, passa på att upptäcka nya sidor av staden, varje dag.
  • Ta med mobilen, ta kort. Du är ju på sightseeing.
  • Spring inte in i kanoner på Skeppsholmen. Kanonerna står kvar, och du blir liggandes blödande på backen. Efter sju stygn och ett par veckor utan löpning lärde jag mig att kolla så kusten var klar innan jag kollade hastigheten på klockan igen.
  • Strunta i tiderna och hur snabbt du springer. Njut av möjligheterna till reflektion och sightseeing istället.

Har du några andra bra tips till internationella nybörjarlöpare?
Använd Offline-läget i Google Maps på så sätt vet du alltid var du är, utan att du behöver använda datatrafik i utlandet. Enkelt att på hotellrummet ladda hem delar av den stad du tänker springa i.

Marcus och Zandra springer gärna i Stockholm. Sju stygn stoppade inte honom.
Marcus och Zandra springer gärna i Stockholm. Sju stygn stoppade inte honom.