Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Team Nordic Trail Bild: Team Nordic Trail

Kom igång med ett löparläger!

Publicerat: 2015-09-10   |  Hillevi Wahl

En sak som jag har upptäckt sedan jag började springa mina lopp är hur många härliga löparläger det finns. Loppen som man är sugen på kanske inte springs just där man bor, utan uppe i fjällen eller nere i Skåne eller på Västkusten – och då är det mycket smidigare att stanna kvar ett par nätter och njuta extra mycket av omgivningarna. Kanske med god mat och föreläsningar som extra bonus.

Självklart skulle man kunna fixa ett helt eget löparläger genom att ta med några kompisar, köpa tåg- eller flygbiljett och ta in på vandrarhem. Oftast finns det rätt bra kartor på vandrings- eller löparleder att tillgå på vandrarhemmen.

Men charmen med ett färdigt lägerpaket är att man slipper fixa någonting själv, man slipper göra research och oftast är platserna och slingorna som man springer nogsamt utvalda av arrangören. De har helt enkelt valt ut sina absoluta favoritplatser att springa på.

Kan verkligen alla vara med då? Måste man inte vara en ultramänniska eller snabbfotad gasell?

Svar: Det finns läger för alla sorters. Ofta står det i beskrivningen hur upplägget ser ut. Om det till exempel står att ni ska springa tre mil om dagen, tja, då kanske man inte ska anmäla sig om man tycker det är jobbigt att springa tio kilometer. (Jag har för övrigt själv gjort det misstaget – men fick genast gullig feedback av Miranda Kvist på Team Nordic Trail: ”Hillevi, har du verkligen läst beskrivningen av dagsupplägget?”

Jag är ingen gasell snarare en glad amatör. Och här är några av mina glad-amatör-läger som jag deltar i, under september:

4-6 september 2015: IcebugXperience. 7,5 mil på tre dagar i Bohusläns absolut vackraste naturreservat. Boende på Ramsviks Camping, invid havet. Närodlat och närproducerad mat.

18-20 september 2015: Logoutläger i Stockholms skärgård. Tre dagar totalt utan uppkoppling, men gott om tid för att springa, läsa, utöva yoga och bara vara i skogen. Den största stressen blir att inte få instagramma allt vackert!

25-27 september 2015: Edsåsdalen med Team Nordic Trail. Fjällvärlden för både nybörjare och erfarna löpare. Beskrivs som ett härligt upplevelseläger med bra träning, allt från fartlekar till distanspass, god mat och inspirerande föreläsningar. Barn och familj är välkomna att hänga med.