Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Movitz bygger Bild: Hillevi Wahl

Lär barnen snickra och hantera verktyg!

Publicerat: 2015-07-28   |  Hillevi Wahl

Det är alldeles för lite träslöjd och syslöjd på våra skolor. När man väl får den där timmen varannan vecka så ska alla göra exakt samma saker. Men vi som har miljoner idéer som vi vill förverkliga, då? Som nioårige Movitz?

Eller vi som har ett sommarhus som vi måste ta hand om på något sätt? Vi får lära oss alltmedan vi gör rätt och fel. De har rätt kul åt oss på den lokala Järnhandeln.
”När ni kommer in med hela familjen förändras stämningen i hela butiken”, sa Järnhandlaren själv för inte så länge sedan.

Det var nog ett väldigt vänligt sätt att säga det på. Att vi är lite hejsomhaver. För så här kan det vara när vi dundrar in:

En dag hade vi fått reda på att vi kunde måla om vårt hus med falu rödfärg alldeles själva. In stormar vi alltså på öns lokala järnhandel. Rufsiga och nybadade och hojtar att vi vill ha fem liter falu rödfärg.
"Och en roller!"
Den unge killen tittade på oss. Lite som om han hörde i syne.
"Förlåt, vad ville ni ha?"
"En roller! Så vi kan måla om huset!"

Killen tittade på sina kollegor. Var det på riktigt? Eller var han med i dolda kameran?

"Eh...man brukar... måla om hus... med pensel?"

Jaså! Ja men då tar vi fem sådana, tack. Och åker hem och skäms lite. Men bara lite. För nästa dag är vi tillbaka igen, lika glada som i går och köper stämjärn och tjoar:
"Kan man ha dem här till trä?"