Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vattenlek Bild: Hillevi Wahl

Låt barn vara nära vatten hela dagarna

Publicerat: 2015-07-10   |  Hillevi Wahl

Jag minns hur jag en sommar förbluffat frågade en dagispappa hur de hade lyckats få sina barn så fantastiskt simkunniga.
”Oj, vad de dyker och simmar bra, vilken simskola har de gått i?”
Så typiskt Stockholmsföräldrar, att hela tiden ängslas över att man inte har valt rätt skolor och fritidsaktiviteter till sina barn. Men han ryckte bara på axlarna.
”Tja, vi gick ett halvår på någon sådan där simskola, men det var inte där de lärde sig simma och dyka – utan härute på landet. Jag tror mycket på att bara låta barnen vara i närheten av vatten så mycket som möjligt. Plaska, bada, fiska, hoppa, kasta sten, simma eller flyta eller vad de nu vill göra. Då lär de sig automatiskt hur man gör för att flyta och ta sig fram i vattnet. Det kommer naturligt om man bara är i den miljön.”
Han fick det att låta så enkelt och självklart och jag har många gånger på hans ord – inte minst nu när så många så tragiskt har drunknat i sommar.

När det gäller mina tre barn och simningen så har det varit intressant att se skillnaden på inlärning. Movitz har alltid kastat sig hämningslöst ut i allt vatten. Långt innan han kunde simma – och då sjönk han som en sten – men var lika glad ändå. Han har totalvägrat att lära sig simma i en simskola. Han kör sitt eget race och flyter som en fisk.
Elliot däremot, har valt att stå bredvid och betraktat andra. En halv termin satt han på läktaren och tittade på de andra ungarna på simskolan – och vågade inte vara med i vattnet. Sedan, i slutet av terminen, så hoppade han bara i och simmade.
”Men hur har du lärt dig det där?!”, undrade jag häpet.
”Med hjärnan!”, sa han och pekade på skallen.
Han hade helt enkelt registrerat varenda ben- och armtag tills han kände att han kunde och vågade – och sedan gjorde han precis så.
Däremot vägrade han länge att doppa huvudet. Något som förmodligen bottnade i en slags vattenskräck som är svår att förstå om man inte lider av det själv. Men Ida, en väldigt klok tjej, förklarade det för mig en gång:
”Det är som om att man tror att det är en annan värld därnere, under ytan. En okänd, mörk, grumlig, skrämmande värld, där man inte har någon kontroll över vad som finns, vad som kan dyka upp och hur det ser ut.”
Om man tänker så, så är det lätt att begripa att man inte vill doppa huvudet, eller hur?

Men när vi var på Mallorca första gången beställde Elliot plötsligt en cyklop. Självklart fick han det. Och plötsligt simmade killen runt i hela bassängen med huvudet under vattnet i en hel vecka! Gunnar och jag fick nästan nypa oss i armen.
Elliot förklarade det sedan med att vattnet såg så rent, vackert och inbjudande ut. Då vågade han.
Lykke har tagit det steg för steg. Älskat att bada med oss vuxna, plaskat vid strandbrynet på landet och kastat sig på mage i vattnet, sedan kört med armpuffar och hängt med på alla badäventyr.
När Elliot för första gången lyckades stå på händer i vattnet och hämtade prylar på poolens botten blev jag nästan rörd över hur duktig och vattentrygg han har blivit.

Numera gör vi allting i vattnet, har träningspass med armhävningar och magövningar, kastar boll, simmar och tar märken, dyker och hoppar och gör vattenexperiment med olika flytgrejer och jagar varandra och visar stolta upp nya konster och volter.

I snitt två badpass per dag blir det nu på sommaren. Två träningspass varje dag, bara i bassängen. Inte illa för en gammal soffpotatisfamilj! Behöver jag säga att vi somnar som stockar på kvällarna?