Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Tjejmilen i New York är Lisas första lopp. Någonsin. Bild: Hillevi Wahl

Lisa springer sitt livs första lopp i New York

Publicerat: 2016-06-11   |  Hillevi Wahl

Lisa Johansson, 37, från Stockholm, är en av deltagarna i Tjejmilen New York. Jag blev direkt fascinerad av Lisa, när jag mötte henne på Arlanda.

”Tjejmilen i New York är mitt första lopp. Någonsin”, sa hon.
Va! Är det sant!? Sa jag. Som behövde springa dryga femtio lopp innan jag vågade mig på det här äventyret. 
”Jaa. Och jag har bara sprungit en mil två gånger i mitt liv.” 

Hur kommer det sig att du valde Tjejmilen i New York som ditt första lopp?
”Det var min kompis Johanna som lurade med mig. Jag tänkte först bara åka med och heja på de andra. Men sedan ångrade jag mig. Det är klart jag ska springa! Jag kan ju inte åka hela vägen hit till New York och missa den här fantastiska chansen att springa loppet tillsammans med de andra”, säger Lisa.

Och du har alltså bara sprungit en mil två gånger förut?
”Ja, sedan april i år, när jag bestämde mig. Det gick, tja, bra. Inte fort, haha. Men jag sprang i alla fall hela vägen.”

Vad modig du är! Har du något mantra till dig själv inför loppet?
”Jag vill öppna alla sinnen och verkligen säga till mig själv att njuta av att jag är här och springer i New York.”
”Sedan hoppas jag att jag ska kunna springa hela vägen. Jag har diabetes och min största oro är att jag ska få blodsockerfall och tvingas gå. Men mest av allt tänker jag att det är jättekul och jättespännande och vill hålla kvar den känslan!”, säger Lisa.

Helt rätt. Så coolt att våga sig på det här äventyret. Nu håller vi tummarna för att blodsockret håller sig på rätt nivå så Lisa kan springa i mål i sitt livs första lopp. Heja heja!