Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

New York Hela gänget Bild: Hillevi Wahl

Living the dream med morgonjogg i Central Park

Publicerat: 2016-06-07   |  Hillevi Wahl

Wow! Så kändes det att vakna i New York. Med den vidunderliga utsikten från 21:a våningen. Det var inte svårt att dra i sig en kopp kaffe och sedan ta en snabb dusch innan det var dags för morgonjogg i Central Park.
Fatta. Morgonjogg i Central Park!
Och det var precis sådär magiskt underbart som jag hade drömt om. Vi samlades utanför entrén till Beacon Hotel och joggade i sakta prat-mak mot parken. På vägen mötte vi en gullig polis som jag bara måste ta en selfie med. Stan var sådär film-skön med folk som var ute med sina små hundar utanför de där vackra – säkert svindyra - New Yorkhusen som man hela tiden tror att det ska kliva ut en filmstjärna ifrån.
Tjejerna tjattrade och pratade medan de joggade. Det är en skön grupp människor som redan har anlänt. Väldigt härligt mänskliga och trevliga. Alla har sin egen historia till hur de hamnade på den här resan. Några reser med sin syster. Någon med en träningskompis de raggat upp på en annan träninsresa. Någon reser ensam. Men ingen är ensam nu. Alla tar så fint hand om varandra. På torsdag kommer en grupp till. Nya fina människor, alldeles säkert.

Så vi sprang och stannade och stretchade lite, väntade in gruppen, sprang lite till. Genom den lummiga, blommande, väldoftande parken. Runt den makalöst vackra Jackie Onassis Reservoir med skyskraporna som siluett. Vi var verkligen inte ensamma om att springa i Central Park. Jag kan bli lite full i skratt när jag ser alla världens springstilar samlas sådär på ett enda ställe. Kanske just därför blev jag väldigt häpen och glad över en kvinnas kommentar:
”Det ser så lätt ut när du springer! Du ser ut att bara flyta fram!”

Wow. Har jag verkligen kommit så långt? Det känns lätt att springa här. Man blir lätt på foten i New York.
Sex och en halv kilometer hade det blivit innan vi var på hotellet igen och stretchade rumporna (jo, lyft upp dem bara!) på Broadway.Barnen och Gunnar promenerade runt i Central Park i sin egen takt medan jag skuttade omkring och tjoade att allt var så fantastiskt och makalöst och marwellous och fabolous.

Vi hann ta en kopp kaffe på Starbucks vid hotellet och ta en dusch innan det var dags för nästa äventyr: Sightseeing. Jag sa det redan i gårdagens blogginlägg, men vilken fullkomlig stjärna hon är, vår guide Eva Engman. Hon pratade non stop i fyra timmar, och vi satt bara och gapade allihop.
Hon blandade in anekdoter om hur hon flyttade till Harlem för sexton år sedan och var den enda vita kvinnan, men blev omsorgsfullt omhändertagen av både polis och knarklangare och grannar.
”You’re good people”, sa de om henne. Hon var en bra människa. Och det var allt som räknades där.
Numera bor det många vita i Harlem. Men det kan inte riktigt uppföra sig. En dam som bott där i sextio år skakade på huvudet.
”I tell them good morning, but they don’t answer back!”
Hon gav sig dock inte.
”I´m gonna keep telling them good morning until they get it.”Kanske det mest gripande var när vi kom till 9/11 Memorial. Eva berättade om brandmän som egentligen varit på väg från jobbet men vänt om och tillbaka till sin egen död. Om brandmän som sprang genom kilometerlånga tunnlar och uppför 105 våningar upp med full utrustning. Och sedan dog.
Flera lopp har startats för just dessa brandmäns familjer. För att dra in pengar till deras barns utbildning, för att människor vill hjälpa. Loppen är samma sträckor som de sprang. Hundrafem våningar upp, eller genom tunnlar. Och längs hela vägen står brandmännens kollegor i givakt och hejar på.
Jag visste inte hur mina barn skulle reagera på 9/11. De är för unga för att ha något minne. Men nu blev allt så direkt. Barnen frågade mig om jag mindes var jag var när jag hade fått höra om det första planet. Vi fick berätta. Barnen var märkbart rörda. Och när vi såg alla namnen som var ingraverade vid vattenmonumentet så blev varje människa så verklig.
Min kompis Sally förklarar att det finns en speciell historia kring varför de tretusen namnen är ingraverade just där de finns i den svarta stenen:
”Namnen är placerade bredvid varandra utifrån att man var bästa kompisar, hade jobbat ihop länge eller brukade luncha ihop eller ta en fika. Alla namnen är ihoppusslade på så sätt. De har fått fram det genom att prata med familj och vänner. Ett sådant jobb! Och så bra tänkt!”
Här kan ni läsa mer om just det:
http://m.911memorial.org/mobile/about-the-names-arrangement

Efter ett behövligt glasstopp – det är 29 grader i skuggan – så gav vi oss sedan ut på egna äventyr i New York, genom Chinatown och Little Italy och shoppingdistrikten. Och det är alldeles sant, det som Eva säger:
”Man går aldrig fel i New York, man får bara en ny upplevelse.”Vill du veta mer om Springtimes Tjejmilenresor till New York, så klicka här:
www.springtime.se