Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

livssyfte Bild:

Livssyfte #2: Vad behöver du?

Publicerat: 2015-11-25   |  Hillevi Wahl

Har du kommit på vad ditt livssyfte är? Det där viktiga som jag skrev om i förra blogginlägget? Då är det nu dags att fundera på vad du behöver för att kunna uppfylla ditt livssyfte.
Du är satt på den här jorden av en anledning. Du ska lära oss någonting, du ska hjälpa dina medmänniskor med någonting. Du har ett livssyfte.
Och nu när du förhoppningsvis har fått viss klarhet i vad det är, för just dig, så behöver du styra upp ditt liv så att du har krafter att uppfylla just det. 
Om jag tar mig själv som exempel, så vet jag att mitt livssyfte är att:

 • Sprida kunskap
 • Våga vara operfekt
 • Lära mig nya saker
 • Hjälpa andra människor att må bättre, genom att använda mig själv som redskap
 • Och, såklart, att vara en synnerligen operfekt men oerhört kärleksfull mamma till mina tre barn

Vad behöver jag då för att må bra och ha den kraften att kunna genomföra allt det? Här är en liten lista:

 • Sova
 • Vila
 • Springa
 • Träna
 • Skratta
 • Äta mat jag mår bra av
 • Promenera med hunden
 • Vara ute i naturen
 • Vara i tystnad
 • Tänka
 • Läsa
 • Logga ut ibland
 • Ha utrymme för att få misslyckas


Listan kan säkert göras ännu längre om jag får fundera en liten stund till. Och den ser kanske lite annorlunda ut för dig. Men essensen är densamma: Vi måste fylla på för att kunna ge och leverera. Det här är en viktig lista. Och inte minst den där sista punkten, att planera in utrymme för att få misslyckas är viktig.
Det är av mina misstag jag lär mig mest.
När det går bra är det ingen konst att göra någonting. Men det är när det inte funkar som jag lär mig något viktigt om mig själv och andra.
Och dessutom är det oerhört skönt att kunna få misslyckas i lugn och ro utan att spräcka hela tidsschemat. 

Då blir det bara ett ”Jaha, nu misslyckades jag. Så intressant. Undrar varför?” Och så borstar jag av mig tröttheten och den eventuella skammen. Jag är dock märkligt skamlös nuförtiden, när den någon gång dyker upp blir jag mest nyfiket glad över en ny chans att fördjupa mina egna insikter om det mänskliga släktet.

Så här är det: Du är viktig. Du har ett syfte. Sätt därför dig själv och dina behov högt upp på din priolista. Som min vän MarathonMia säger: ”Du är faktiskt den viktigaste personen i ditt liv”. Och var inte rädd för att be om hjälp för att få det du behöver. Ingen människa klarar allt själv och det är inte heller meningen med våra liv. Vi är flockdjur av en anledning, och därför helt beroende av varandra. Hela vårt belöningssystem är uppbyggt på att vi hjälper varandra och gör bra saker för varandra. Så be om hjälp.
Säg: Nu behöver jag det här. Kan du hjälpa mig med det här? Tack, då kan jag hjälpa fler. Så bra.