Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Löparläger Bild: Hillevi Wahl

Löparläger – så hejdlöst roligt!

Publicerat: 2015-09-28   |  Hillevi Wahl

Sent i går kväll kom jag hem från Edsåsdalen där jag varit på löparläger med Team Nordic Trail. Och jag får nästan nypa mig i armen för att fatta att jag verkligen varit där. Smack, pang, rakt ner i den närmast överjordiskt vackra Jämtländska fjällen och kutat upp och ner över bergen.
Jag tittar på bilderna och blir nästan tårögd, för det är ett så magiskt färgsprakande landskap. Och jag var där! I varenda bildruta dyker mitt stora, breda leende upp. Tjohoo!

Varför åker inte alla människor på löparläger? Det är den första tanken som infinner sig när jag tittar på fotografierna. Varför gör inte alla det här?
Det är inte bara miljön som är som en saga – det är också människorna. De som är där. De som har valt att bo där i det delvis utmanande men också så otroligt belönande landskapet. Och de som kommer dit – det är en alldeles speciell sorts människor. Jag märker att jag söker mig mer och mer till just den sortens människor. De där som springer i fjällen. De som åker runt halva Sverige för att serva andra som vill springa ett lopp. De som sätter upp tält och fixar och ordnar, som trotsar väder och vind, de som puttar igång bilar som fastnat i snö eller lera. De människorna. De är guld. Och ni fattar, va, att det här handlar inte om Gnällspikarna.
Gnällspikarna kommer aldrig upp på ett berg. De står kvar nere i jämmerdalen och ojar sig.
Men Problemlösarna, de kommer upp! De gör saker. Självklart kommer det hinder och problem även i deras väg – men de gnäller inte. ”Det fixar vi!”, säger de.
Säger jag. För den där inställningen smittar. Och jag har blivit en av dem. Det löser vi! Det fixar vi! Tillsammans.
Just det där tillsammandet är själva kärnpunkten när man springer på fjället med en löpargrupp. Varje individ ger av sig själv, peppar och hejar, berättar om fjällens natur och bjussar på sin life story, hur blyg man än är. Det kryper fram när man varvar ner efter en tuff dag. Hur kom du hit? Hur blev du en löpare?
”Jo, jag satt hemma framför datorn och vägde 125 kilo…”
Som jag älskar att höra andra berätta om hur de hittade löpningen.
På löparlägret i Edsåsdalen kunde barn, familjer och nybörjare vara med. Alla körde helt på sin egen nivå. De flesta kom ensamma. Flera hade varit oroliga innan lägret att det skulle vara för tufft, att de skulle vara en av de sämsta.
Men det är man ju aldrig. Vi är alla så mycket starkare än vi tror. Och ja, det går alldeles utmärkt att gå i uppförsbackarna. Så, hallå, vad väntar ni på?
Jag tror det finns rätt många Problemlösare där ute som vill upp på fjället med en grupp sköna människor. Våga! Det är magiskt. Och känslan sitter kvar länge.