Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl med medalj Bild: Hillevi Wahl

Lopp nr 17: Två sjöar runt

Publicerat: 2015-03-22   |  Hillevi Wahl

Jag älskar de lokala lite mindre loppen. Det blir en sådan skön och familjär känsla. Som Två sjöar runt i Sundbyberg.

Loppet går alltid andra söndagen i mars och det var det 51:a Två sjöar runt-loppet! Fatta vilken tradition. Och allt går runt på ren entusiasm från idrottsklubben.
Jag träffade en äldre kvinna som sa att hon sprang för 26:e gången.

”Jag började springa när jag hade fått barn. Jag fick fyra, så det tog ett tag. Men sedan var jag fast. Nu har jag hela hejarklacken på plats med barn och barnbarn. Man måste ju vara ett föredöme för barnbarnen!”

Otroligt skön inställning.

En annan löpare är Jessica Silfverskans. Hon sprang för första gången och drog till med tre varv på en gång. 16,7 kilometer.

”Det var en så underbart solig dag och härlig bansträckning att jag nästan ville springa ett varv till, utan chip, bara för att varva ner.”

Nu skulle hon hem och visa barnen medaljen.
”Den äldsta är fyra nu och hon tror att jag vinner varenda lopp, haha!”

Jag kan bara hålla med Jessica Silfverskans. Det var sol och värme och vårblommor överallt. Tussilago och krokusar och glada människor. Vi sprang förbi små hundar och stora hundar. Joggande gubbar och promenerande män och fikande killar och tjejer. Springande damer, flanerande tanter med hatt och rökande hardcoregums på bänk. Och många barn som provade sin cykel för första gången i år eller matade änder och svanar.

Jag hade alldeles för mycket kläder på mig och kände mig stel i benen. Jag har helt enkelt för få kilometer i vaderna. Det kommer att bli lättare med varje lopp framöver.  Uppförsbackarna är några sega rackare, men de gick bättre med min nya springteknik.

Den största hjälten var nog ändå Karin Svärd från Biggest Loser 2015 som sprang sitt livs första lopp. I september, när Biggest Loser startade, hade hon inte ens sprungit 100 meter. Och eftersom jag är en stor fan av programmet och alla kämpande deltagare så blev jag extra glad över att se henne där.

Självklart väntade jag kvar för att se henne kuta in i mål. Jag började nästan lipa så glad blev jag när jag såg henne. Jag minns hur det var när jag själv sprang mitt första lopp för fem år sedan, den lyckan är nästan omöjlig att beskriva. Att jag klarade det! Att jag fick mitt livs första medalj! Och jag såg på Karin att hon kände ungefär likadant. Det såg ut som om hon tog ett OS-guld!

Tyvärr får vi inte avslöja hur Karin ser ut, förrän Biggest Loser-finalen har sänts. Men här är en bild på hennes livs första nummerlapp.

nummerlapp