Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Goodiebag som belöning efter lopp Bild: Hillevi Wahl

Min motivation: Checklistor och goodiebags

Publicerat: 2016-04-07   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

Vad är din motivation, Hillevi? Den frågan får jag ofta i intervjuer. Ibland tänker jag att det är som om de undrar vad som är meningen med livet. Så stor är den frågan. Journalisterna är såklart nyfikna på hur jag kommer iväg och fixar att springa alla dessa lopp. Hur orkar jag, vad driver mig?

Och för mitt inre hör jag alltid min barndomskompis Sally svara på klingande skånska:

”Jag gillar ju egentligen inte att springa, jag är bara ute efter goodiebagen!” Och lite så är det med allt jag tar mig an: Det är så himla gött att komma i mål! Att ha klarat av något som kanske inte var helt självklart. Att faktiskt få spänna pannbenet lite och vara tjurig och ta sig över ett berg, eller kämpa i svår motvind, genom blåst och storm och djupa träsk och aldrig ge upp.

Jag är en människa som aldrig ger upp. Springer man femtio lopp är inte alla i medvind, om man säger så. Det kommer stunder när det är uppförsbackar och svinigt jobbigt. Någon gång på vägen, ofta minst en gång under varje lopp undrar man varför man håller på med de här galenskaperna. Men i mål ska man, på något jädrans vis. Även denna dagen.

Det kanske inte går fort. Och det är inte alltid vackert när jag springer. Men jag ger tamejsjutton aldrig upp. När jag tittar på mina 50 medaljer hemma så är det ungefär det de talar om för mig. Har jag sagt att jag ska göra en sak, då gör jag det. På något sätt.

Mina checklistor är en annan grej som funkar. Mitt lite kraschade belöningssystem går igång på att jag får checka av grejer på listor, kryssa i rutor.  Jag blir lite lycklig av det.

I dag använder jag mig av den sköna känslan, den hjärnkicken. I min träningsdagbok gör jag rutor som jag får kryssa i om jag har tränat ett pass. Vad som helst, men minst en halvtimme. 

Hittills i år har jag kryssat i 73 rutor! Det är inte illa på tretton veckor. Det blir ett snitt på drygt fem pass i veckan. Och i kväll tänker jag kryssa i en ruta till. Bara för att det är så skönt. För att jag mår bra. För att det ger mig en stund för mig själv. En timme att få samla tankarna. Men kanske framför allt: För att jag får checka av ännu en ruta i dagboken.