Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Fartlekar är barnsligt kul - och effektivt! Bild: Hillevi Wahl

Mina 5 tips: Så blir det skönt att springa

Publicerat: 2015-11-12   |  Hillevi Wahl

Den frågan får jag ofta: ”Det är så jobbigt att springa, när blir det sådär härligt som du och alla andra pratar om? Jag tycker jag kämpar och kämpar, men det blir inte bättre.”

För det första: Jag fattar verkligen frågan. För jag har varit där själv. Jag har kämpat. Och inte gillat. Och kämpat. Och tänkt att jag inte är en löpare. Fortfarande kan jag komma på mig själv att säga: Jag är ingen löpare, men…
Vilket är rätt knäppt eftersom jag bevisligen har sprungit 50 lopp förra året.
Här är mina tips:

  1. Det blir skönt att springa när man ”backar hem” lite. När man springer lite långsammare än man är van vid. Då hamnar man på en bekvämlighetsnivå. I ett tempo som känns som ”jaja, men så här superduperlångsamma tempot kan jag ju springa hur långt som helst”. Gör det ett tag. Vila och njut av den känslan. Jubla över varje kilometer extra du kan springa. Strunta i tempot, bara spring i din takt, och njut och beröm dig själv.
  2. Spring i skogen. Asfalt är själsdödande. Skogen, naturen och bergen gör att man vill springa mer och längre, upptäcka nya gläntor och stigar och förundras över allt det vackra och magiska och väldoftande. Det är ljuvlig att kunna andas, andas!
  3. Våga testa lite roliga fartlekar i skogen. Det finns massor bra. Man kör bara en minut eller två i taget, så det blir mest bara busigt och tokigt. Gärna i en löpargrupp. Jag lovar att du får upp flåset på nolltid.
  4. Spring direkt på morgonen. Sätt väckarklockan en halvtimme tidigare, bara gör det, och ha springkläderna vid sängen och bara spring ut i morgondimman. Så otroligt skönt. En underbar start på dagen.
  5. Spring med din partner. Det blir extra trevligt och en stund för er själva. Utan mobiler och barn och jobb.