Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Mindfulness i mobilen - testa gratis! Bild:

Mindfulness i mobilen - testa gratis!

Publicerat: 2016-02-20   |  Hillevi Wahl

Vi håller på att stressa ihjäl oss. På riktigt. Det tänker jag ofta på. Och vi borde verkligen ta mikropauser i vardagen. Men det kan vara lättare sagt än gjort. Ibland behöver man lite hjälp. Har du svårt att slappna av? Då kan mindfulness-appar vara en bra grej. Jag brukar själv köra fem minuter med Breathe2Relax. Det var min man som hittade appen, den ska tydligen vara en av marknadens bästa.
Men det finns många olika sorters mindfulnessappar.
Här är några tips:

 1. Breathe2Relax
  För Iphone och Android.
  Tar cirka 5 minuter. En andningsapp. Man ska helt enkelt andas djupt in och ut i ganska långa andetag. Röst och grafik visar i vilket tempo. Genom att syresätta sig bättre minskar man kroppens stressnivåer. En video visar hur man hittar sin magandning. Före och efter övningen kan man uppskatta sin stressnivå. Övningen är kort, busenkel och effektiv. 
  Ladda ner gratis för iPhone
  Ladda ner gratis för Android

 2. Naturespace: Relax Meditate Escape Sleep with 3D Sound
  För Iphone.
  Appen består av sex ljudspår med olika teman där man sveps med till olika natursköna platser med lugnande och trygghetsingivande ljud. Vill man somna till appen kan man ställa in en timer med maxtid 24 timmar. Om man blundar och sätter sig på en lugn plats fungerar appen perfekt som en stunds avkoppling.
  Ladda ner gratis för iPhone

 3. Birdsong fm
  För Iphone.
  Funkar fågelkvitter? Ja, faktiskt. När stressnivåerna skjuter i taket är det skönt att lyssna på glada fåglar. Huvudet och kroppen börjar tänka på våren, sol och värme och pulsen går automatiskt ner. Men har du tillgång till riktiga fåglar, kanske det är bättre att gå ut och lyssna på dem en liten stund. 
  Ladda ner gratis för iPhone

 4. Relax melodies
  För Iphone och Android. 
  Du väljer och mixar mellan olika ljud och melodier för att hitta din bästa avslappning.
  Ladda ner gratis för iPhone
  Ladda ner gratis för Android

 5. White noise
  För Iphone och Android.
  40 avslappnande ljud som du kan använda som väckarklocka och som bakgrundsljud när du sover. Du kan också spela in egna ljud.
  Ladda ner gratis för iPhone
  Ladda ner gratis för Android

 6. Insight timer.
  För Iphone och Android.
  Appen har ett antal fina guidade meditationer man kan välja från, både med ord eller bara musik. En som kan passa bra för att börja en arbetsdag är till exempel ”Being Infinite”. Allt är på engelska.
  Ladda ner gratis för iPhone
  Ladda ner gratis för Android

 7. Living in love
  För Iphone och Android.
  Av och med Deepak Chopra och Oprah Winfrey! Guidade meditationer.
  Ladda ner gratis för iPhone
  Ladda ner gratis för Android