Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Älvsjöloppet, Hillevi Wahl Bild: Hillevi Wahl

Missa inte Älvsjöloppet – som började med en julskinka

Publicerat: 2016-05-02   |  Hillevi Wahl
Vissa lopp blir jag lite lyckligare av än andra. Som Älvsjöloppet.
Inte bara för att all behållning från loppet går till Läkare Utan Gränser, utan också för att loppet startats och roddats av tre barn! I dag är Petter Myrenberg, Lucas Fredman och Johan Karlsson visserligen femton år, men när de startade loppet var de bara tretton. Vilka fantastiska killar!


Lördagen den 21 maj går loppet för tredje året. Men berätta,  hur började det?
”Jo det var såhär…”, säger Lucas. ”Jag, Johan och Petter satt i baksätet i bilen på väg hem efter orienteringsklubbens Skinklopp där vinnaren får en julskinka (!) och tyckte att vi hade för mycket tid över och gärna ville starta ett lopp.”
”Först var tanken ett triathlon, men det blev lite för bökigt. När vi sedan kom på att vi har fina spår utanför vår klubbstuga, så valde vi en löptävling. I år kör en ny variant, Cross-Country, en trailbana, helt enkelt.”

Varför valde ni att skänka bort alla pengar till Läkare Utan Gränser?

”Det berodde på att vi hade ett specialarbete i skolan där vi fick rösta på vilken hjälporganisation vi tyckte var bäst. Det var svårt såklart, det är så många som gör så bra grejor. Men det var enkelt att starta en insamling direkt på deras Better Now-konto.”

”Första året fick vi in 10 000 kronor. Förra året bidrog vi med 8 000 kronor, nu hoppas vi att vi kommer upp i ännu mer”, säger Petter.

Erik Ahlström på Salomon har fått upp ögonen för killarna och hjälper till med tips och priser. Han ser väldigt mycket fram emot det här samarbetet.
”Att det är tre ungdomar med driv och att överskottet går till välgörande ändamål gör det extra intressant. Vi hjälper till med tips, vårt breda nätverk och bidrar med fina priser, som till stor del kommer att lottas ut”, säger Erik.

Det blir alltså ingen julskinka för vinnaren på det här loppet, om någon undrade. Orienteringsklubben killarna pratar om heter Älvsjö-Örby och det är på Älvsjö Gamla Idrottsplats som starten går.
Jag har redan anmält mig själv och hela familjen till loppet.

För min del blir det Cross-Countryloppet på 5 kilometer, medan barnen och Gunnar lufsar runt på 2 kilometersslingan i maklig takt. Alla kan verkligen vara med. Jag tror att det kommer att blir en toppendag i Älvsjö. Visst vore det coolt om vi kunde slå 10 000-kronorsrekordet!

Läkare Utan Gränser är mina absoluta favorithjältar också. De gör mer för andra än någon av oss någonsin kan förstå. Gör en bra och skön grej. Häng med den 21 maj! Spring eller gå. Ta med grannar, släkt och vänner, så ses vi!

Om insamlingen:

Petter Myrenberg, Lucas Fredman, Johan Karlsson är initativtagarna och Läkare utan gränsers insamlingssajt heter Better Now.

Om Älvsjöloppet:

Datum: Lördagen den 21 maj. 

Plats: Älvsjö gamla IP, Klubbevägen 15.
Första start: Klockan 13.00.

Banor: Välj bland fyra olika banor:
Grön (2 km)
Gul (4 km)
Röd (8 km)
Cross Country (5 km)
Kostnad: 150 kr för vuxna och 100 kr för barn och pensionärer. 300 kr för ett lag (fyra löpare). 

Tidtagning: Tidtagning ingår för alla klasser. 

Tips från killarna: Vid fint väder, ta gärna med picknickkorg!