Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Det räcker inte ens med att sova när vi sover, utan det måste vara djupsömn, gubevars. Bild: Lance Anderson

När till och med sömnen blir prestation

Publicerat: 2016-03-04   |  Hillevi Wahl

Allt ska vara så mycket prestation nu. Vi pratar om hälsa – men skriver i stället om prestation och utseende. Det är inte hälsa. Prestationstänket stressar oss mer än något annat.
Vi ska prestera på jobbet, på träningen, på fritiden, på sociala medier, i hemmet, i kärlekslivet och ja, till och med i sängen.

Den livsviktiga vilan pratar jag ofta om.

Vilan är så otroligt vital för oss känsliga människor. För oss tränande människor. För oss människor. Punkt.
Men om vilan och sömnen också blir prestation så blir effekten motsatsen till vila. Då går vi sönder.

Vi människor är komplexa. Jag, till exempel, har haft en krånglande sömn sedan jag var liten. Som alkisbarn var jag tvungen att sova med det ena ögat öppet hela tiden. Av överlevnadsskäl. Sedan dess har jag svårt att sova. Och inte blev det bättre att få tre små barn som man måste vaka över, som hackade upp nätterna. Det är som det är med den saken.

Jag gör vad jag kan för att få ro att kunna somna på kvällarna, för att hitta stunder av vila. Men de där minst åtta timmarnas sömn får jag sällan.
Rubrikerna stressar mig:
”Somna på 60 sekunder!”
”Sömn viktig källa till välmående!”
”Miljontals svenskar lider av sömnproblem!”
”Svenskar sover minst i Europa!”
”Sömnbrist kan göra dig fet!”
”Sömnbrist kan göra dig deprimerad!”
”Sömnbrist kan ge dig diabetes!”

Det räcker inte ens med att sova när vi sover, utan det måste vara djupsömn, gubevars. Jag vaknar jämt. Och blir lika stressad varje gång jag vaknar. Herregud, nu får jag ingen djupsömn! Nu blir jag bombis fet, deprimerad, utbränd och får diabetes!

Vilken galen tid vi lever i. Vi har klockor på armen som kontrollerar vårt sömnmönster. Som om inte kroppen kunde berätta för oss om vi sovit bra eller dåligt. Och vad är bra eller dåligt? Det måste väl vara högst individuellt, även det?

Nu har jag bestämt mig för att föregå med gott exempel här och strunta i att prestera i sängen. Det räcker nu. Jag tänker lyssna på de psykologer som säger att det där med åtta timmar bara är en myt. Att vi alla är olika. Att kroppen är bra på att kompensera. Att huvudsaken är att jag mår bra. Och gillar min säng. Och att barnen sover sina nio timmar. Det, däremot, är viktigt!