Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

NY flyg Bild:

New York – här kommer vi!

Publicerat: 2016-06-06   |  Hillevi Wahl

Tjejmilen i New York börjar i Stockholm. För först ska man ju ta sig dit. Stockholm-New York, det kallar jag för reeesa det! Ärligt talat så var det själva ditresan jag var mest nervös för.

Hur skulle det gå att ta sig till New York med tre barn? Och en flygrädd man? Och en son som alltid fastnar i säkerhetskontroller för att han antingen

  1. Tar med sig en moraklocka i handbagaget eller
  2. Fyller väskan med stenar (dödliga vapen) eller
  3. Sladdar, saxar, vattenpistoler (gör inte det!), fjorton tomma läskburkar (are you a collector?), swiss army knifes eller ja, ni fattar.

Hela tiden tänkte jag dessutom på det som Glada Hudikgängets ledare Pär Johansson hade berättat för mig, när de åkte till New York. Skådespelarna hade stått i immigrationskontrollen och ropat till sin ledare: ”Pär Johansson! Skulle vi säga att vi var tourists eller terrorists!”

Men allt har flutit på något så fantastiskt bra. SAS måste få en eloge för både flyt i säkerhetskontroller, trevlig personal, punktlighet - och vilka plan de har! Nu var det visserligen tolv år sedan jag var i New York. På den tiden var man tvungen att köpa hörlurar och satt obekvämt och mellanlanda i någon europeisk storstad och det luktade sunkigt.
Men nu! Nu luktar det supergott, man får egen filt, egen fräsch kudde, egna snygga blå hörlurar. Man har egen tv framför sitt jättebekväma säte. Och på tv:n så kan man också lyssna på bra podcast, se på valfri film eller spela spel. Mycket smart där, SAS! Ungarna älskade!
Maten var god som sjutton, personalen var hur söta som helst. Speciellt ”vår” kille som pratade skånska. Jag smet in bakom draperiet i ett anfall av kaffesug och frågade om jag möjligtvis kunde få…
”Javisst, självklart, kom in du baura!”
”Är du från Malmö?”, sa jag.
”Ja, jag är från Malmö…”
”Jag med! Jag är uppvuxen där.”
Han gav mig kaffekoppen och tittade lite hemlighetsfullt över axeln och viskade:
”Fast egentligen är jag från Sjöbo,”
”Ojdå. Ja, det kanske man vill ligga lågt med.”
”Ja, för då får man baura höra: Jaja, det är ni som tar traktorn till ICA! Så jag säger att jag är från Malmö. Det blir enklare så.”
Vilken guldkille!
Vi behövde inte ens mellanlanda någonstans. Det var bara Stockholm-New York och tjong, så kunde man se landningen på tv-skärmen i direktsändning också. Lite läskigt var det. Inte minst för min man. Han som är så flygrädd. Han tittade med skräckblandad förtjusning på landningsbanan som kom allt närmare.

Jaha. Sedan var det då immigration. Jag hade förväntat mig en timme i kö. Men vi hamnade först i kön! Och the immigration officer tittade på oss lite lurigt. Han kollade i passen.
”Movitz come here, I wanna talk to you!”
Vi ställde oss i givakt allihop.
Movitz mest. Vad hade han nu gjort?
Men officern hade bara fattat tycke för Movitz. Och ställde nu femton kuggfrågor på engelska. Det gick bra. Movitz svettades bara lite.
När vi gick därifrån med nya stämplar i passet viskade Movitz glatt:
”Jag sa inte terrorist en enda gång!”

Springtimeguiden Eva Engman mötte oss utanför flygplatsen och började redan där berätta sina fantastiska anekdoter från New York. Vi, som inte alls hade tänkt ta den guidade visningen dagen efter, fick tänka om. Den här människan måste vi bara få en guidad tur med nästa dag.

Framme vid hotellet Beacon Hotel kom nästa lyckorus. Vilket hotell! Vilken utsikt! Vilken stad. Rakt över gatan har vi Fairways som måste vara New Yorks bästa, mest välsorterade, läckra och kanske största matbutik. Vi ligger precis intill Central Park där vi kan äta picknick närsomhelst.
Vi har eget litet kök så vi kan laga mat i hotellsviten. Sängarna är dundersköna, det finns skrivbord, vackert badrum med art-deco-lampor.
Jag gick och lade mig med ett stort leende på läpparna. Nere på gatan hörde jag bilarna tuta.
Living the dream. New York, nu är jag äntligen här igen. Och i morgon är det dags för morgonjogg i Central Park.

Vill du läsa mer om Tjejmiljen i New York så besök http://www.springtime.se