Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Nordic Military Training Bild: Nordic Military Training

Nu är jag trött på alla anti-tränings-troll!

Publicerat: 2016-08-22   |  Hillevi Wahl

”Jag säger bara det här i all välmening…” Har ni också hört den inledningen till leda?
För sedan kommer det där andra. Som siktar som pilar mot den som försöker vara hälsosam: ”Du ser faktiskt sliten ut! Du tränar alldeles för mycket! Du håller ju på att försvinna, akta så du inte får ortorexi!”

Om vi tar den första: ”Du ser sliten ut”. Nej, det gör jag inte. Inte mer än vanligt. Jag ser ut så här. Jag har kanske bara inte sminkat mig. Eller också har jag tagit bilder ur fel vinkel. Men jag röker inte och jag dricker inte. Så, all things considered, så ser jag rätt fräsch ut. Rent objektivt sett.

Och den andra: ”Du tränar alldeles för mycket!”. Eh, nej. Det gör jag inte. Enligt all forskning borde alla människor träna så de kommer upp i puls cirka 60 minuter varje dag. Alltså ett minimum. Jag försöker komma upp i ett snitt på 60 minuter varje dag, just nu.

Eftersom jag för träningsdagbok vet jag att jag ligger exakt där jag borde vara. I ärlighetens namn känns det oftast rätt futtigt om jag sitter på rumpan eller sover de andra 23 timmarna. Våra kroppar är gjorda för rörelse och allmänna glädjeskutt. 50/50 borde vara en mer hälsosam dos.

Hur ligger du själv till där? Kan vi snacka om det i stället?

Och den tredje: ”Du håller ju på att försvinna, akta så du inte får ortorexi.” Det här är bara en snajdigare variant på version nummer 2. Men här har vi uppgraderat med ett fint och skrämmande ord: Ortorexi. Med all respekt för människor som faktiskt lider av detta helvete – jag gör det inte.

Jag och många av mina kollegor som skriver om träning och hälsa gör det utifrån att vi vill inspirera och hjälpa andra människor att hitta sin egen träningsglädje – att få lite rotation på eländet, som jag brukar säga.
Livet är fullt av prövningar och alla, barn och vuxna, mår så mycket bättre, klarar de där prövningarna så mycket lättare om vi kan få springa, hoppa, skutta, klättra och ja, rentav slåss mot en boxningsboll eller slå på en kampsportskudde ibland.

Eftersom jag är rätt luttrad vid det här laget, så kan jag ganska lätt skaka av mig de där dumma kommentarerna. Men jag ser hur känsligare, skrivande kollegor knäcks av dem. Tvivlar på sig själva, på sin egen glädje. Och jag blir lika tokig varje gång jag ser någon släcka en glöd och en glädje i någon annans ögon.
Lägg av med det!
Det är ren och skär stöld!
Stötta i stället. Skriv glada tillrop. Tacka! För all inspiration, för att många av oss delar med oss av våra egna liv, våra erfarenheter och bästa tips. Ofta helt utan betalning, för att vi har en önskan om att få göra gott. Vi vill att andra ska kunna hitta sin rörelseglädje – precis som vi har hittat vår.

En dos träningsglädje varje dag. Tänk, att det fortfarande ska vara så himla provocerande!